Bună ziua! Am o nelămurire,am un apartament în Ploiești în care nu am locuit niciodata de când l-am cumpărat,neștiind cum se procedează în primul an am plătit facturile de energie întregi însumând o medie de 450 de lei pe perioada de iarnă,după prima iarnă am încercat să mă debransez și să-mi pun centrală proprie dar m-am lovit de refuzul categoric din partea asociației de proprietari și al celor de la Veolia(furnizorul de giga calorie).Ce pot face pentru a mă debranșa legal fără urmări juridice,chiar nu-mi permit să plătesc câte 450-500 de lei degeaba? Adică eu fiind proprietar nu am dreptul a alege ce fel de încălzire să am în casă? Dacă actionez asociația în judecată,am câștig de cauză? Vă mulțumesc!
Momentan nu asociatia va pune probleme, ci furnizorul de caldura. Luati mai intai de la ei aprobarea si apoi rezolvati cu asociatia.Daca va da doar asociatia acordul, e degeaba.
Pentru debransare de la sistemul centralizat furnizare utilitati trebuie sa parcurgeti procedura legal prevazuta in care trebuie sa obtineti acorduri atat de la furnizorul de utilitati si de la asocoatia de proprietari
In tara exista localitati unde din interese pecuniare ,au fost desfiintate regiile de furnizare utilitati
In alte localitati,pentru sustinerea acestor regii au fost dispuse HCLM care interzic debranzarea consumatorilor de l sistemul centralizat de furnizare utilitati
Verificati daca in localitatea dv exista HCLM care interzice debransarea consumatorilor individuali
Tocmai asta este problema că nici vecinii,nici asociația...nici furnizorul nu este deacord cu debranșarea,dar mi se pare absurd să nu pot hotărâ ce fac cu proprietatea mea.Vă mulțumesc!