avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelămurire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelămurire

Bună ziua! Am o nelămurire,am un apartament în Ploiești în care nu am locuit niciodata de când l-am cumpărat,neștiind cum se procedează în primul an am plătit facturile de energie întregi însumând o medie de 450 de lei pe perioada de iarnă,după prima iarnă am încercat să mă debransez și să-mi pun centrală proprie dar m-am lovit de refuzul categoric din partea asociației de proprietari și al celor de la Veolia(furnizorul de giga calorie).Ce pot face pentru a mă debranșa legal fără urmări juridice,chiar nu-mi permit să plătesc câte 450-500 de lei degeaba? Adică eu fiind proprietar nu am dreptul a alege ce fel de încălzire să am în casă? Dacă actionez asociația în judecată,am câștig de cauză? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: David Fabian , utilizator 20:35, 11 Mai 2019
Momentan nu asociatia va pune probleme, ci furnizorul de caldura. Luati mai intai de la ei aprobarea si apoi rezolvati cu asociatia.Daca va da doar asociatia acordul, e degeaba.
Pentru debransare de la sistemul centralizat furnizare utilitati trebuie sa parcurgeti procedura legal prevazuta in care trebuie sa obtineti acorduri atat de la furnizorul de utilitati si de la asocoatia de proprietari
In tara exista localitati unde din interese pecuniare ,au fost desfiintate regiile de furnizare utilitati
In alte localitati,pentru sustinerea acestor regii au fost dispuse HCLM care interzic debranzarea consumatorilor de l sistemul centralizat de furnizare utilitati
Verificati daca in localitatea dv exista HCLM care interzice debransarea consumatorilor individuali
Tocmai asta este problema că nici vecinii,nici asociația...nici furnizorul nu este deacord cu debranșarea,dar mi se pare absurd să nu pot hotărâ ce fac cu proprietatea mea.Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma debransez de la căldură și societatea termo ploiești ... Crysty68 Crysty68 Vreau sa ma debransez de la căldură și societatea Termo Ploiești nu mi aproba Am făcut toate punctele pe care le cer ei dar nu accepta Pot sai dau în ... (vezi toată discuția)
Abuz al asociatiei de proprietari saiu saiu Stau intr-un bloc in care din 39 apartamente , 5 apartamente sunt conectate la CET.In urma unei adunari cenerale la care cei prezenti au hotarat ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat incalzire AndreiDinIasi AndreiDinIasi Buna ziua, Urmeaza ca in saptamanile ce urmeaza sa finalizez o tranzactie de vanzare\cumparare a unei garsoniere din Iasi care inca este bransata la ... (vezi toată discuția)