avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inlocuire judecator din complet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inlocuire judecator din complet

In urma admiterii unei cereri de abtinere a unui judecator dintr-un complet de 2 judecatori din cadrul unei Curti de Apel, noul judecator cum este numit? Printr-o decizie a presedintelui de sectie, printr-o hotarare a colegiului de conducere a Curtii de Apel sau printr-o tragere aleatorie?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:39, 10 Mai 2019
Trebuie să fie admisă mai întâi cererea de abținere, nu este înlocuit dacă doar o formulează.
Dacă este admisă cererea, atunci răspunsul este că prin tragere aleatorie.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Cererea de abtinere a fost acceptata.Multumesc mult. Asa am analizat si eu cel mult printr o hotarare de colegiu de con€ucere la propunerea presedintului sectiei sau la propunerea presedintelui instantei. In niciun caz printr o decizie a unui presedinte de sectie,....s a dispus dupa abitinelre inlocuirea cu un judecator de permanenta pana la sfarsitul judecatii dosarului?!? Eu nu am vazut asa ceva in hot.1375/2015
Puteţi ataca modul de repartizare de abia pe calea unei contestaţii în anulare (cale extraordinară de atac), după ce se va da soluţia de către instanţa de apel. Temeiul e art. 426 lit. d) Cod procedură penală.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Alexandru Matache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie de catre procuror la admiterea schimbarii măsurii educativă a internării (art.516 si art. 517 ncpp) - unde se judeca si in cat timp? roica1235 roica1235 Buna ziua, As dori sa intreb daca cineva stie in cat timp si unde se poate judeca o contestatie depusa de catre procuror la admiterea cererii de schimbare ... (vezi toată discuția)
Amenintare Roxanado Roxanado Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia ... (vezi toată discuția)
Colegiul de conducere invoca art. 103 (3) din hotararea csm 1375/2015 incalcand art. 68 (9) din cpp eusaisapte eusaisapte Am facut un memoriu presedintelui tribunalului si i-am cerut sa sesizeze instanta superioara cand nu mai sunt judecatori compatibili Presedintele mi-a ... (vezi toată discuția)