avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate micșora cuantumul pensiei alimentare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate micșora cuantumul pensiei alimentare?

Bună ziua,în prezent plătesc pensie alimentara pentru 2 copii minori 33%. Locuiesc cu cineva de 2 ani de zile și am dori sa ne căsătorim. Ținând cont ca sunt intretinator al familiei (noi doi plus doi copii ai viitoarei soții ) și coplătitor 50/50 a doua credite pt apartament și mașină cu viitoarea soție , as putea cere în instanță diminuarea pensiei alimentare (in prezent este de 1700 ron)?Dacă acest lucru s.ar putea ,cam cu cât s.ar micșora?
Cel mai recent răspuns: grecudana , utilizator 22:08, 10 Mai 2019
Buna seara,
Veti plati 1/3 din venitul net pentru cei doi copii.
Restul cheltuielilor nu au importanta.
Sunt copiii dumneavoastra asa cum cei ai viitoarei sunt ai tatalui lor si si el plateste.
De acord. Tatăl copiilor este decedat iar eu trebuia sa.mi cumpăr o locuință (fosta soție a rămas în casa cu copiii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat se micsoreaza pensia de intretinere? dianavalentina dianavalentina Eu si sotul meu suntem fiecare la a doua casatorie si impreuna avem o fetita de 6 luni. Din casatoria anterioara,sotul are 2 copii minori carora le plateste ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara tudorel cata tudorel cata Sunt divortat si am doi copii carora le platesc pensie alimentara in valoare de 33% din venitul net realizat. In situatia in care am sa ma recasatoresc si voi ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)