avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu cat se micsoreaza pensia de intretinere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu cat se micsoreaza pensia de intretinere?

Eu si sotul meu suntem fiecare la a doua casatorie si impreuna avem o fetita de 6 luni. Din casatoria anterioara,sotul are 2 copii minori carora le plateste pensie de intretinere de 33%din salariu. Am inteles ca prin instanta se poate solicita micsorarea pensiei,intr.ucat sotul si.a intemeiat o alta familie si mai are un copil de intretinut. Cat s.ar diminua pensia alimentara in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:28, 10 Septembrie 2019
NU s-ar diminua.Pensia alimentară se plăteşte în limita a 25% pentru un copil aflat în intreţinere, 33% pentru doi copii şi max. 50% pentru 3 copii sau mai mulţi.Deci 50:3=16,66% pentru fiecare copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Silvia Silvia Silvia Silvia Buna ziua. Am o intrebare eu si sotul divortam si avem o fetita. Cat o sa ii fie pensia la fetita mea avand in vedere ca el mai are o fetita la care ii ... (vezi toată discuția)
Se poate micșora cuantumul pensiei alimentare? grecudana grecudana Bună ziua,în prezent plătesc pensie alimentara pentru 2 copii minori 33%. Locuiesc cu cineva de 2 ani de zile și am dori sa ne căsătorim. Ținând cont ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie cand mai apare un copil naburik naburik Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea ... (vezi toată discuția)