avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamari corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamari corporala

Buna ziua, acum o luna am facut un accident cu un motociclist intr o intersectie din Bucuresti. Eu viram stanga iar el a avut viteza si nu l-am vazut sa-i dau prioritate. Politia m-a scos pe mine vinovat si mi s-a deschis dosar penal.

La fata locului nu am reusit sa iau nr-ul de telefon al motociclistului. Politia nu vrea sa mi-l de a caci este confidential. Am inteles ca are niste contuzii si un traumatism. Sunt ingrijorat de starea lui de sanatate.

Cum pot lua legatura cu el, pentru a ne impaca si eventual il despagubi.? Va rog comunicati-mi cum sa procedez.? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2019
Seba74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Seba74 , utilizator 22:30, 2 Iunie 2019
Buna seara,

Am fost contactat telefonic zilele trecute de motociclist cerandu-mi o suma de bani pentru a nu scoate certificat IML si a nu depune plangere. Mi-a zis ca are 42 de zile de ingrijiri medicale, ca a avut piciorul in ghips, dar ca acum este bine, in stare perfecta.

Ne-am intalnit pentru a imi arata documente cu sumele platite si pentru a cadea la o eventuala intelelegere. Dar nu mi-a aratat niciun document sustinand ca nu le are cu el caci vine direct de la servici. Apoi a zis ca mi le trimite prin email dar pina acum nu mi-a trimis nimic.

Mie suma de bani ceruta mi s-a parut cam mare (pentru ce cheltuieli a sustinut el ca a avut) si i-am propus o suma mai mica. Atunci mi-a comunicat ca merge si la un psiholog caci nu poate dormi noaptea din cauza accidentului. Mi-a zis ca poate ajunge in felul acesta la peste 90 de zile de ingrijiri medicale daca continua sa mearga la psiholog.

As avea doua intrebari in aceasta situatie, va rog ajutati-ma:

1. Poate prelungi numarul de zile de ingrijiri medicale la peste 90 doar mergand la psiholog?
2. Am inteles ca daca pina la urma accept suma ceruta de el si facem asa cum a promis un act de impacare a partilor la notariat dosarul penal se claseaza automat. Intrebarea este daca se intampla acest lucru (clasarea dosarului) chiar daca ulterior intelegerii el reuseste sa obtina certifcat IML cu peste 90 de zile de ingrijiri medicale?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)
Parcurs plangere penala razmar razmar Buna ziua, Doresc sa depun o plangere penala, insa am o nedumerire. Imi puteti spune va rog cine poate citi plangerea penala, in afara de organele de ... (vezi toată discuția)
Furt, tentativă de omor. Maria Maxim Maria Maxim O persoană agresata acum 2 ani, se cunosc agresorii axista declaratii dar dosarul este tot la poliția din localitate. După cat timp se trimite dosarul mai ... (vezi toată discuția)