avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere

Buna ziua,
Cum ar trebui formulat un contract de inchiriere pt o lucuinta in situatia in care in apartament va locui alta persoana, un prieten al celui care inchiriaza?
Contractul va fi intocmit pe numele unei persoane, care va si plati chiria, dar locatar va fi un prieten al acesteia.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:26, 13 Mai 2019
Ideal ar fii sa faceti contractul pe numele persoanei care locuieste. Altfel persoana pe numele careia este contractul este "buna de plata". Daca persoana pe numele careia faceti este si cea care plateste chiria este ok atunci( daca sunteti de acord sa stea altcineva pentru care acesta raspunde, respectiv restante facturi, posibile daune, pagube, etc. Toate acestea ar trebuii stipulate in contract.
Bună ziua!
Încheiați contractul cu locatarul, potrivit principiului relativității efectelor contractului, insă inserați o clauză din care să reiasă că terțul garantează executarea obligațiilor de către locatar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei de catre firma MocanuAdrian MocanuAdrian Buna ziua, Am renegociat recent contractul de munca cu intreprinderea la care lucrez, in urma caruia, datorita faptului ca am venit din alt oras, mi s-a ... (vezi toată discuția)