avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto - Dobanda?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto - Dobanda?

Buna ziua,

In decursul anului trecut, in luna August (2018), am depus cererea la ANAF sector 3 pentru restituirea taxei auto, achitata undeva prin 2012 +/-.

Astazi, 13.05.2019 am primit banii, prin ordin de plata, fix suma achitata atunci (5400 ron).

Din discutiile care au fost, am inteles ca se aplica si o dobanda la suma restituita, lucru care nu s-a intamplat.

Care este varianta corecta? Sa ma adresez din nou catre ANAF pentru a verifica de ce nu s-a aplicat si dobanda?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 15:50, 13 Mai 2019
bună ziua,
nu mai trebuie depusă o nouă cerere, vi se va calcula si vira dobanda in baza cererii initiale de restituire a taxei.
Sa inteleg ca se vireaza in doua sau mai multe transe diferite?
Acum am primit doar suma initiala si urmeaza ulterior si dobanda?
in 2 etape: intai taxa, apoi dobanda.
Am inteles, voi astepta si restul.
Va multumesc, dna. avocat.
Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto Zaharachescu18 Zaharachescu18 Buna ziua , in 2018 am primit o hotarare judecatoareasca ca am pierdut procesul pentru restituirea taxei auto in acelasi an am depus la ANAF PRAHOVA in luna ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Tony 71 Tony 71 Am depus dosarul de recuperare timbru de mediu în aprilie 2016, cu ordonanța care prevedea restituirea eșalonat în 5 ani. Am primit decizia în noiembrie ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare într-o singură tranșă 16daniela 16daniela Buna ziua am castigat taxa auto si dobanda in instanta suma integrala nu in transe si mi-o restituie in 5 ani am primit 2 transe si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)