avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere prin aplicarea art. 65 al 1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere prin aplicarea art. 65 al 1

De curand am primit un preaviz de concediere individuala avand ca temei de drept Art.65 alin.1 (motiv desfintarea postului).
Vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc salariu compensatoriu dupa perioada de preaviz (20 zile lucratoare).
Tin sa mentionez ca acest drept nu este mentionat in contractul meu individual de munca si de asemenea nu am semnat contract colectiv de munca( compania are doar 13 angajati).
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
danmircea2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 15 Mai 2019
Potrivit art.67 din Codul Muncii , salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In speta, puteti beneficia de salarii compensatorii numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , precum si daca acestea sunt mentionate in Reg.Intern al angajatorului..
Exista cumva un contract colectiv unic pe care trebuie sa il semneze angajatorul cu autoritatea care se ocupa de contractele de munca avand in vedere ca aceasta companie are doar 13 angajati si nu am semnat contract colectiv de munca?
Nu exista asa ceva.
Multumesc pentru raspunsuri. E corect ceea ce am inteles eu ? Practic daca compania nu are contract colectiv de munca cu angajatii atunci se ia in considerare contractul colectiv de munca aplicabil la nivel national ( acesta:[ link extern ] )
Incepand cu 01.01.2011 , nu mai exista CCM incheiat la nivel national.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 ANCA PATRICIU ANCA PATRICIU Stiti cumva daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 s-a semnat? (vezi toată discuția)