avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de calomie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de calomie

Buna ziua.
In cererea de divort am facut niste acuzatii la adresa sotului meu cum ca a fost dat afara de la serviciu pentru ca a facut excrocherii cu amanta lui , cu care dadea contracte de credit si incasa bani. Pentru ca nu au putut dovedi cei de la firma, cu toate ca stiau acest caz , i-au desfiintat postul. Ma ameninta ca ma da in judecata pentu calomie . Ce implica acest lucru si daca poate face asta? Mentionez ca desi el a plecat de la serviciu de 1 an de zile , am in posesie chitantierele care trebuiau depuse.
Cel mai recent răspuns: raluca07 , utilizator 11:41, 14 Mai 2019
În procesele civile, fiecare spune ce crede de cuviinţă, dacă nu poate dovedi cele afirmate, judecătorul nu ţine seama de acestea.
Calomnia nu mai există în Codul penal ca infracţiune. Poate să vă ceară daune morale într-un alt proces, dar trebuie să dovedească prejudiciile pe care afirmaţiile dvs.i le-au produs.
Dacă va da în judecată apelați la avocat pentru o apărare tehnică.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectul demnitãții persoanei. mesaje scrise într-un forum iosif.kramar iosif.kramar Sunt in litigu de munca cu angajatorul si de ceva timp am o mare pasiune sa fac comentarii intr-un site al bancii. De fapt suntem destul de multi si eu unul nu ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt dante24 dante24 am fost acuzat de furt de lemne de doua ori si de fiecare data dosarele au fost incheiate de lipsa probe. a doua oara am avut perchezitie acasa si nu sa gasit ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)