avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul a schimbat yala de la apartamentul bun comun, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul a schimbat yala de la apartamentul bun comun, din care am plecat de frică. Ce șanse am să obțin cheia dacă fac plângere la poliție?

Buna ziua,

Sunt in proces de divort cu sotul meu. Am depus acțiunea de divort în sept 2018, primul termen a fost în feb 2019 Iar al doilea termen este pe 17 mai. Am luat această decizie în urma a 3 certificate medico legale. În sept am obținut si ordin de protecție timp de 6 luni,ordin care a expirat în martie. Atunci am fost nevoită să îi dau cheile la apartament si sa nu mai locuiesc acolo din cauza fricii. Acum el a schimbat yala si lacatul de la posta si refuza sa imi dea cheile aferente. Mentionez ca apartamentul este bun comun achiziționat în timpul căsătoriei ,la fel și masina care acum este la mine. Practic eu ma folosesc de masina, în condițiile în care el n-ar folosi-o si el se foloseste de apartament. Are pretenția să ii dau masina dar el nu vrea sa imi dea cheile aferente apartamentului si de la posta. Ce e de facut in acest caz? Eu am si un copil, copil care nu a primit nici un ajutor bănesc pentru întreținerea și educația lui din sept 2018. Dacă fac plângere la poliție ce șanse am sa obtin cheia de la apartament sau in baza cărui articol ar fi nevoit să o dea(încă o dată precizez ca in actele apartamentului suntem amandoi). Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:55, 16 Mai 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca nu ati fost atent, @when
bunuri aduse de către părinții mei

Doamna.. ati plecat, sunteti bun plecata.. nu are de ce sa va dea chei cat nu locuiti acolo. Daca vreti sa locuiti, cereti reintegrarea in casa. Nu o sa obtineti ca nu va baga instanta in gura lupului. V-a fost frica sa stati.. cand puteati sa nu il primiti sa fie el pe afara si sa ceara ce are de cerut.. acuma stati la parinti si faceti partaj. Pt cheltuieli, cereti ajutor public judiciar.
Nu aveam cum sa nu ii dau cheile. A venit cu poliția ca sa ii dau cheile în urma căruia s-a facut un proces verbal de predare primire a cheilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gi-jane, erau lucruri în casa lor pe care putea sa le ia doar dacă părinții ei puteau dovedi ca sunt achiziționate de ei.
Din ce menționează vrea sa aibă drept la casa doar pentru ca a plătit lumina și internetul și 6 luni nu a luat nici o măsură, doar a mutat lucruri din casa. Totuși nu vorbim de Peleș.
Eu vad lucrurile din afara altfel puțin.
E prima victima care pare ca dorește lângă agresor.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
When, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce menționează vrea sa aibă drept la casa doar pentru ca a plătit lumina și internetul

Nu, din ce mentioneaza vrea sa aiba drept la casa ca e bun comun.
Mentionez ca apartamentul este bun comun achiziționat în timpul căsătoriei ,

Dvs vedeti ce vreti din afara.

erau lucruri în casa lor pe care putea sa le ia doar dacă părinții ei puteau dovedi ca sunt achiziționate de ei.

Putea sa mute orice e bun propriu.

Acuma oricum, lucrurile sunt aranjata, nu aveti cum sa va mutati acolo ca nu va lasa si nici nu ar fi indicat daca e violent. Cereti partajul si gata.. pana atunci, folositi masina.
Va multumesc frumos tuturor pentru timpul si raspunsurile dumneavoastra.
Asta am si de gând, macar sa folosesc masina. Cu apartamentul voi deschide si acțiunea de partaj cand voi avea bani si ptr asta. Într-un alt proces legat de încredințarea minorului am cerut ajutor public judiciar si a fost mana in mana cu avocatul lui. M-am lămurit si din punctul acesta de vedere. Legea este pentru cei care au bani, din pacate. Încă o dată va multumesc. Sa aveti o zi minunata!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Krista19825, utilizator

Alte discuții în legătură

Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care ... M Ana M Ana Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, ce lege incalca acesta? (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Poate avea copilul drept de locuinta imediat dupa nastere,in caz de divort? tumi tumi buna ziua ,as dori,sa stiu daca un copil rezultat din casatorie,la divort,poate dobandi drept de locuinta,de la momentul nasterii lui,in conditiile in care ... (vezi toată discuția)