avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... OUG 111/2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

OUG 111/2010

Bună ziua,
Va rog sa ma îndrumați în ce ar trebui sa fac în următoarea situație: în noiembrie 2018 am întrat în concediu prenatal iar în martie 2019 am întrat în concediu creștere copil. În luna aprilie ar fi trebuit sa primesc bonusul pentru anul 2018, aferent lunilor în care am lucrat. De la hr mi s-a spus ca nu pot primi mai mult de 3750 lei brut ptr ca altfel risc sa îmi pierd indemnizația. Totuși în OUG 111/2010 este clar stipulat ca pot lua alte sume prevazute în contract, altele decât din prestarea unor activități în perioada concediului de creștere copil. Poate ma înșel eu? Sau trebuie sa depun un formular la anaf sau altceva? Mi s-a spus ca restul de bani ii pot primi anul viitor, dar mie îmi expira contractul de munca între timp și nu am încredere ca or sa se tina de cuvânt.
Mulțumesc frumos pentru îndrumare și ajutor.
Cel mai recent răspuns: AndreicaEcaterina , utilizator 21:19, 14 Mai 2019
Cei de la HR va induc in eroare ...Incepand din mai 2019 , puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei)
Bonusul este pentru anul trecut. Nu este plata pentru activitate desfășurata în timpul concediului de creștere copil. Din el se rețin contribuțiile și impozitul asa cum se rețin din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premiu in ccc Adriana Georgia Adriana Georgia Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti și pe mine. Ce se întâmpla dacă o mămica aflată in ccc participa la un concurs și primește un premiu care ar depăși ... (vezi toată discuția)
Amanare plata, concediu de crestere copil olsen olsen Buna ziua, am o intrebare legata de concediul de crestere a copilului. Sunt in concediu de 3 luni si firma la care lucrez mi-a propus sa reiau lucrul pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil ... @mihahd1984 @mihahd1984 Buna ziua. Momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil cu handicap. Intrebarea mea este daca pot sa realizez venituri in perioada aceasta. Adica ... (vezi toată discuția)