avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de întreținere după 18 ani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de întreținere după 18 ani

Buna ziua..dacă copilul împlinește 18 ani si este elev în cls xi la scoala specială cine depune cererea de prelungire a pensiei de intretinere el sau pot si eu sa o depun?multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul major trebuie să depună cererea în numele lui. Doar el are calitate procesuală după 18 ani.
asta daca nu are desemnat, din diferite motive, tutore
acest răspuns util
Copilul minor devenit major va depune personal cererea in instanta, facand dovada starii de nevoie in care se afla, respectiv continuarea studiilor.
acest răspuns util
Majorul are calitate procesuala activa, altminteri, actiunea este respinsa ca inadmisibila.

(pentru lipsa calitatii procesuale active).

Acesta demonstreaza starea de nevoie pe care o traverseaza, generata de lipsa veniturilor.

Ratiunea acordarii pensiei de intretinere a fost data de faptul ca este necesara sustinerea parintilor, in vederea desavarsirii studiilor.

(nu are nicio relevanta forma de invatamant aleasa ).

Pensia de intretinere acordata majorului se mentine cata vreme nu sunt realizate venituri, indiferent de natura acestora.

Hotararea este executorie de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Fiul meu împlinește 18 ani în mai. ce documente trebuie să înainteze în instanță pentru a beneficia în continuare de pensia de întreținere? RAndreeaD RAndreeaD Buna ziua fiul meu împlinește 18 ani in mai ce documente ar trebui sa înainteze in instanța (București) pentru a beneficia in continuare de pensie ... (vezi toată discuția)