Buna ziua! Am intrebat liderul de sindicat cum sa procedez pt a ma retrage din sindicat pt ca nu sunt multumita de modul in care ne reprezinta si acesta m-a intrebat daca stiu ca se fac disponibilizari in unitate... In afara de o cerere de aderare pe care am facut-o acum 8 ani si o cerere de solicitare a unui ajutor financiar de 150 lei (pt o interventie chirurgicala), nu am semnat niciun contract sau alt act. Mi se poate impune sa restitui vreo suma de bani? Va multumesc! PS:e aberant sa fii amenintat cu atata nesimtire de cineva care ar trebui sa-ti apere interesele, mai ales ca traim intr-o tara libera(cica).
De obicei, înscrierea si retragerea dintr-o organizatie sindicala se supune normelor stabilite prin statutul acelui sindicat, statut cu care ati fost de acord implicit la inscriere.Dar, revenind concret la cele sesizate de dvs, va sfatuiesc sa ii dati instiintare scrisa liderului de sindicat si, deasemenea, depuneti la secretariatul unitatii o cerere prin care solicitati sa nu vi se mai retina cotizatia catre acel sindicat. Angajatorul este obligat, conform normelor legale, sa o puna in aplicare.