avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere din sindicat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere din sindicat

Buna ziua! Am intrebat liderul de sindicat cum sa procedez pt a ma retrage din sindicat pt ca nu sunt multumita de modul in care ne reprezinta si acesta m-a intrebat daca stiu ca se fac disponibilizari in unitate... In afara de o cerere de aderare pe care am facut-o acum 8 ani si o cerere de solicitare a unui ajutor financiar de 150 lei (pt o interventie chirurgicala), nu am semnat niciun contract sau alt act. Mi se poate impune sa restitui vreo suma de bani? Va multumesc! PS:e aberant sa fii amenintat cu atata nesimtire de cineva care ar trebui sa-ti apere interesele, mai ales ca traim intr-o tara libera(cica).
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
danabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: danabi , utilizator 15:32, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei, înscrierea si retragerea dintr-o organizatie sindicala se supune normelor stabilite prin statutul acelui sindicat, statut cu care ati fost de acord implicit la inscriere.Dar, revenind concret la cele sesizate de dvs, va sfatuiesc sa ii dati instiintare scrisa liderului de sindicat si, deasemenea, depuneti la secretariatul unitatii o cerere prin care solicitati sa nu vi se mai retina cotizatia catre acel sindicat. Angajatorul este obligat, conform normelor legale, sa o puna in aplicare.
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Pot cere restituirea cotizatiei de la sindicat raduradulescu raduradulescu buna seara . ani de-a randul am cotizat la organizatia de sindicat si de cateva luni in unitatea noastra a luat fiinta o alta organizatie de sindicat unde m-am ... (vezi toată discuția)
Poate fi un somer membru de sindicat? Gabriel George Mocanu Gabriel George Mocanu Exista cadru legal care sa permita somerilor sa fie membrii intr-o organizatie sindicala? (vezi toată discuția)