avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți cum se procedează cu pensia alimentară în cazul despărțirii la notariat? Aceasta va fi plătită de soț conform ințelegerii stabilite la notar sau i se va reține la unitatea la care lucrează? În cazul în care aceasta este plătită de soț, cum pot să știu că aceasta e suma corectă având în vedere că pe parcurs salariul acestuia se poate modifica? Multumesc anticipat!
De ce ați mai deschis un topic nou?

Ați primit răspunsul aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
la ce pensie v-ati inteles? aia trebuia sa o plateasca. Doar daca nu pateste, puteti apela la un executor judecatoresc.
Executarea silita poate imbraca toate formele, imobiliara , mobiliara, ori prin poprire, asupra veniturilor salariale.

Poprirea nu se mai instituie din oficiu, de catre instanta de judecata.

Ori de câte ori un debitor nu îşi execută de bună voie obligaţia către creditorul său (obligaţie concretizată într-un înscris de tipul celor mai sus arătate), creditorul are posibilitatea de a începe executarea silită împotriva debitorului, adresându-se în acest sens unui executor judecătoresc cu o cerere (însoţită de titlul executoriu în original sau în copie legalizată, taxe de timbru şi alte înscrisuri cerute de lege, dacă este cazul).

Trebuie reţinut faptul că creditorul, prin intermediul executorului judecătoresc, are la dispoziţie, pentru recuperarea creanţei, mai multe forme de executare care se vor derula simultan sau succesiv, până la realizarea integrală a dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume acordate prin titlu, precum şi a cheltuielilor de executare.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2499 2499 ce se intampla atunci cand esista o executare silita?ce presupune mai exact o executare silita? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Poprire pensie alimentara centru_cta centru_cta Buna ziua! Am primit de la fosta sotie a unui salariat o solicitare la care atasase copie hotarare instanta judecata pentru a i retine sotului (angajatul ... (vezi toată discuția)