avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Suntem patru frați trebuie sa facem succesiunea după tata ei vor sa o imputerniceasca pe mama cu drept de semnătura eu nu vreau săi dau acest drept mamei nici altui frate nici nu vreau sa mă prezint la notar (le-am spus).Domnul notar poate face excluderea mea din drept dacă nu mă prezint și dacă nu vreau sa dau semnătura? Multușesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 17 Mai 2019
Nu doriti dezbaterea succesiunii sau nu doriti parte care va revine? In prima faza nu, daca nu doriti dezbaterea la notariat mergeti in instanta, daca nu doriti nimic, dati declaratie de renuntare si atunci notarul poate sa faca abstractie de dvs.
Momentan nu doresc dezbaterea succesiuni deoarece frații și mama mea nu sau ținut de cuvint dar ei vor sa facă succesiunea cu orice preț.multumesc
Da, or sa faca cum vor ei, dar cu costuri mai mare p ecare le veti suporta si dvs la final.
Succesiunea se dezbate amiabil la notar sau neamiabil, in instanta.
Nu vreti sa imputerniciti pe cine, va trebui sa va prezentati, daca nu la notar, la instanta.. ca se judeca si in lipsa, nu e bai.
Dreptul, nu vi-l ia nimeni.. asta daca acceptati succesiunea in termen de un an de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune ms6 ms6 Tatal meu a decedat in 2010; ramasi, sint eu, un frate, si mama. La 3 luni dupa deces, eu am contactat un notar cu intentia sa aflu ce documente sint necesare ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ioanamariae74 Ioanamariae74 Buna ziua! Speta: Suntem 3 frati. In urma cu 6 luni mama a decedatFratele cel mare vrea sa renunte la dreptul lui de mostenitor(nu are nici o pretentie la ... (vezi toată discuția)