avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Bună ziua,
Azi am avut un accident rutier și sunt total nedumerit in privința deciziei agentului de poliție.Iată cum sa întâmplat:
Într-o intersecție semaforizată și monitorizată video, am intrat în spatele unui autoturism pe banda a doua a . Din nu știu ce motiv autoturismul din fața mea a oprit brusc în mijlocul intersecției.Am frânat brusc pentru a evita coliziunea cu autoturismul din fața mea .Am reușit! În timpul acesta un microbuz cu pasageri și șlep venind din Germania de pe banda întâi ma acroșat lateral dreapta de la aripa spate până la bara față pe care a smuls-o.Agentul de poliție a consemnat în p.v.că eu sunt vinovat pentru producerea accidentului deoarece am pierdut controlul direcției.Deși mașina mea este"praf" eu sunt vinovat și am de platit și o amendă de 580 lei.Aș dori să contest p.v.Vă rog să mă ajutați!Ce am de făcut??
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:27, 26 Mai 2019
Veţi găsi în PV data până la care puteţi contesta PV-ul (X zile de la data încheierii) la judecătoria din raza locului unde s-a întâmplat accidentul. Întâi, eu aş analiza PV-ul în căutarea motivelor de nulitate (lipsa semnăturii agentului, descrierea insuficientă a situaţiei, lipsa datei). De avut în vedere că termenul de contestare se calculează din ziua următoare zilei în care a fost încheiat PV-ul. Dacă nu sunt motive de nulitate a PV, trebuie avut în vedere că ceea ce constată agenţii se bucură de prezumţia de validitate, deci trebuie să faceţi dovada clară că este cum susţineţi.

Eu vă propun să apelaţi la un avocat pentru asistenţă într-o astfel de speţă.
Te-a acrosat in dreapta tu fiind pe banda ta sau cand l-ai evitat pe cel din fata ai parasit banda?
Se poate cere probă video având în vedere că intersecția este monitorizată?
Se va putea administra proba, daca este monitorizata intersectia.

dritaS a scris:

Se poate cere probă video având în vedere că intersecția este monitorizată?

Cu toate că nu furnizați elemente concrete privind accidentul nu văd posibilitatea ca Dvs. să fiți vinovat de producerea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier dritaS dritaS buna ziua, Am o intrebare,sunt nemultumit de felul in care agentul de circulatie a intocmit P.V.de constatare a evenimentului tinand cont de faptul ca el nu a ... (vezi toată discuția)
Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)