avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura de reprezentare la succesiune si Declaratia de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura de reprezentare la succesiune si Declaratia de acceptare mostenire pot fi data in fata unui notar public din Marea Britanie sau este obligatoriu la Consulatul Romaniei?

Daca Procura de reprezentare la succesiune si Declaratia de acceptul mosteniri poate fi data in fata unui Notar public din orasul in care locuesc,fiind rezident in Marea Britanie. Nu pot sa ma prezint la dezbatere din cauza serviciului ,nu-mi aproba invoire,distantei si cheltuelilor cu venirea in tara. Trebuie sa merg la consulatul romaniei,care se afla la 400 km de unde locuesc.?.Marea Britanie este inca membru in U.E.Cerinta de a merge la consulat a fost solicitata de cabinetul notarial unde a fost repartizat dosarul dupa decesul tatalui meu,eu fiind singurul fiu mostenitor.Procura de reprezentare la succesiune o dau pentru mama mea,iar Declaratia de accept o va depune tot ea.Ele vor fi redactate in limba engleza,stampilate si inregistrate la notarul public si vor fi traduse in limba romana de traducatori autorizati de Ministerul Justitiei din Rmanaia.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:13, 19 Mai 2019
Nu. Trebuie să mergeți la Consulat.
In Marea Britanie nu exista procedura autentificării.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, exista diferente substantiale de drept între dreptul continental si dreptul insular si trebuie sa mergeti la consulat.
Atentie la asa zișii notari români în UK.
Ei nu sunt recunoscuti de Uniunea Notarilor Publici și nu sunt investiti de nicio autoritate din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am si eu o intrebare. se poate trimite o procura ... atiahim2002@yahoo.com atiahim2002@yahoo.com Buna seara! Am si eu o intrebare. Se poate trimite o procura (imputernicire) din Marea Britanie catre Romania de catre proprietarul unei locuinte aflate pe ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Procurara notariala marea britanie pentru banca romania alextranced alextranced Buna seara, Mama mea doreste sa-mi faca o procura pentru contul ei bancar deschis la o banca din Romania pentru toate tipurile de operatiuni, Ea este de mai ... (vezi toată discuția)