avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime

Buna ziua!

Sunt angajat la functia de baza 4 ore/zi si la alta societate 2 ore/sapt.
Cum se va calcula vechimea si pensia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:16, 30 Noiembrie 2009
Pentru pensie conteaza intreaga perioada cat ati contribuit la fondul de pensie. Nu conteaza cate ore pe zi ati lucrat.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua.
Am si eu aceeasi nedumerire.
Sunt angajata cu 4 ore/zi functia de baza si in paralel mai sunt angajata cu 2 ore/zi la doua societati,deci in total sunt 8 ore/zi.Intrebarea mea este,se vor lua in calcul toate orele sau doar functia de baza si de la celelalte 2 contracte a cate 2 ore doar venitul realizat? Multumesc pentru timpul pe care mi-il veti acorda.
1. Se iau in calcul si orele si salariile.
2. Orele conteaza numai pentru un eventual somaj.
Multumesc pt.raspuns. Dar daca am mai multe contracte si cumulat am 12ore/zi, aceste 4 ore/zi in plus se vor considera vechime?
1. Nu, cele 4 ore in plus pe zi nu constituie vechime in plus peste cele 8 ore normale.
2. Salariul castigat, indiferent de numarul de ore lucrate, se ia in calculul punctului de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului anna_roxanna anna_roxanna Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 ... (vezi toată discuția)
Angajat la 2 firme diablo diablo Buna ziua, am un CIM full-time si vreau sa stiu daca sistemul nostru accepta ca la ITM sa se mai poate inregistra inca un CIM full-time intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)
Am vârsta de 56 de ani. până În anul 2013 am făcut 26 și ... cotfasdoina cotfasdoina Am vârsta de 56 de ani. Până În anul 2013 am făcut 26 și jumătate ani vechime la un contract cu 8 ore când am avut pensie de boală gr 3 cu drept de ... (vezi toată discuția)