avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune.

Buna Ziua.Care este perioada de timp in care se poate deschide / realiza / succesiunea ca urmare a decesului unui proprietar si care sunt costurile in termen optim si extra termen.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti dezbate succesiunea oricand.
costurile se calculeaza la valoarea masei succesorale si difera in functie de maniera aleasa: notarial sau prin instanta.
Buna Ziua.Stiam ca sucesiunea prin notar / se poate deschide intr-un termen da cca...12 luni !!! de la decesul prorietarului cu un cost ..... mic. Iar daca succesiunea se deschidea dupa 24.......36..luni costul / taxa notariala / era la valoarea masei succesorale. Din ce imi spuneti dvs. rezulta ca indiferent de timpul de deschidere costurile / taxa notariala / este calculata la valoarea masei succesorale / respectiv valoarea din catalogul notarului / daca ne referim la o locuinta / cladire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu asta am spus.
Dvs. nu ati specificat ce fel de succesiune va intereseaza, asa ca raspunsul meu a fost general. Suma aceea care difera, si la care acum inteleg ca va refereati, este impozitul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbaterea succesiunii se poate face oricand. Taxele notariale le veti plati oricum, în funcție de valoarea masei succesorale.
Dacă dezbaterea succesiunii se face dupa împlinirea a 2 ani de la deces veti avea de platit in plus și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters146176 ContSters146176 in cat timp se deschide succesiunea? cine deschide succesiunea? unde si cat costa? (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nela_lazar nela_lazar buna seara. am si eu o problema legata de succesiune.tatal meu a murit acum 3 ani si nu am deschis suceesiunea .nu a vrut mama .acum a murit si mama pe 1 iulie ... (vezi toată discuția)