avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terasa proprietate invecinata cu balcon firma - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terasa proprietate invecinata cu balcon firma - asigurarea intimitatii

Buna ziua, anul trecut am cumparat un apartament la ultimul etaj (4) intr-un bloc vechi. Apartamentul este retrasa de la fatada si are o terasa descoperita. In urma cu cca 5 ani s-a construit o cladire de birouri, aproape lipita de bloc (exista doar cca 30 cm distanta intre cele doua cladiri), avind ultimele 2 niveluri cu terase, ambele cu vizibilitate asupra terasei noastre. Ultima dintre terase se afla la cca 1 etaj si jumatate fata de noi si este mai putin circulata. Terasa inferioara insa, aflata la o inaltime de cca o jumatate de etaj mai sus, si 30 cm distanta in plan orizontal fata de a noastra (plus grosimea parapetilor care au inaltimi de balcon), are o latura laterala de cca 1 metru paralela cu laterala noastra, si cu vizibilitate asupra intregii noastre terase. De cind am cumparat apartamentul nu am observat multa animatie dar anul acesta, odata cu vremea calda, sunt angajati care ies destul de des la fumat sau pentru discutii si ocupa inclusiv zona deschisa catre terasa noastra.

Avind in vedere decalajul vertical de cca 1m dintre terasa noastra si cea invecinata de la cladirea de birouri, noi ar trebui sa montam un panou da cca 3 metri inaltime pentru a bloca vizibilitatea in terasa noastra, ceea ce pune probleme de rezistenta la vanturi puternice, sau de constructii auxiliare, ceea ce vrem sa evitam, iar administratorul cladirii de birouri nu pare interesat in rezolvare, pretinzind ca totul e facut legal si ca angajatii din cladire nu se uita la terasa noastra.

Exista vreo reglementare in constructii care sa oblige proprietarul cladirii de birouri sa monteze un panou pe terasa lor? Poate aceasta situatie sa fie asimilata cu fereastra pentru vedere spre curtea vecina? Daca fostii proprietari ai apartamentului nostru au dat acord pentru constructie (cu sau fara intelegerea consecintelor vis a vis de afectarea intimitatii), mai putem avea o pretentie in acest sens?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 07:28, 14 Octombrie 2024
Când a-ți cumpărat apartamentul știați că era acolo terasa învecinată. Si dacă nu ieșea atunci lumea trebuia să vă așteptați. Cât privește intimitatea nu o puteți invoca, pt că nu e baie sau dormitor. Dacă era ceva de contestat trebuia când s-a construit noul bloc nu acum. Puteți verifica printr-o firmă specializată dacă blocul de lângă respectă proiectul și are toate avizele deși bănuiesc că le au și le-au obținut la limita legii cum s-au obținut prin tot Bucureștiul.
Dumneavoastră procedați ca cei care cumpără apartamente deasupra spațiilor comerciale, dedicate din construcție, apoi vreți să le închideți activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii mariusmeee mariusmeee Buna ziua, am niste vecini problematici, care si-au construit o casa.Vreau sa va intreb urmatoarele : 1).ce distanta trebuie sa fie intre o casa nou ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea distantei intre cladiri SonyaBota SonyaBota Buna ziua, in locul centralei de cartier , care era dezafectata, s-a dispus construirea unei crese pe aceasi fundatie. Centrala este amplasata langa blocul in ... (vezi toată discuția)