avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa 5 ani.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa 5 ani.

Buna ziua,

Mama mea a murit acum 5 ani. Eu sunt singurul copil, mama mai are doar un frate vitreg iar tatal meu a decedat acum 25 de ani. La data mortii mama mea nu mai avea nici un bun imobil sau mobil de valoare. Apartamentul ei l-a cedat inca de acum 20 de ani baietilor mei avand drept de uzufruct viager iar in ultimul an de viata s-a mutat la mine pentru ca nu se mai descurca singura (baietii mei nu au locuit niciodata in acel apartament). Dealtfel, dupa ce mama mea s-a mutat la mine apartamentul a fost vandut. Am povestit toate astea pentru a "justifica" de ce la moartea mamei mele nu s-a facut succesiunea. Acum insa, am vrut sa platesc concesiunea pentru locul de mormant al bunicilor mei si nu am putut. La administratia cimitirelor apare mama mea - dealtfel ea s-a ocupat de mormantul lor - si se pare ca nu este suficient sa prezint certificatul de deces ca sa pot platii, trebuie sa duc actul de succesiune. Nu as vrea sa pierd acele locuri asa ca voi fi nevoit sa fac succesiunea daca se mai poate. Va rog sa-mi spuneti daca si cum as putea sa rezolv acest lucru si daca se poate niste costuri aproximative. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:42, 20 Mai 2019
Mergeți la notar si veti rezolva tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare succesiune prin neacceptare memphisbell memphisbell Buna ziua! Am un caz sa zic asa mai special, tatal meu a decedat in 2007, s-a facut succesiunea, dupa el a ramas un apartament cu doua camere. In fata ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager adriana marilena adriana marilena Am cumparat de la bunica cu contract de vanzare-cumparare casa si terenul , bunica ramanad cu dreptul de uzufruct viager. In acelasi act mama mea a cumparat ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport si contract de intretinere sasuemilia sasuemilia Buna ziua, Bunicul meu a facut cu mama un contract de donatie cu scutire de raport si clauza de uzufruct viager in favoarea lui asupra unui imobil.Mama fiind ... (vezi toată discuția)