avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria sector 4 Bucuresti refuza control financiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria sector 4 Bucuresti refuza control financiar la asociatia de proprietar

Primaria sector 4 refuza sa respecte Legea 196/2018 si sustin ca nu e treaba lor sa faca control financiar contabil la asociatia de proprietari desi articolul din lege nu e de negociat, scrie clar acolo asta.
Pot obliga primaria sa faca control prin actiune in instanta? Nu ma intereseaza altceva. Ce temei legal au sa refuze sa faca control? Nu au.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gev , utilizator 21:18, 13 Ianuarie 2025
daca se incadreaza la art 102 cap 9 formulati o petitie organelor prevazute in lege cu atributii de control si solicitati sa motiveze refuzul nejustificat de-a da curs denuntului formulat de dvs. invocand Ordonanta 27/2002 art 13 privind reaspunsul autoritatiilor la petitia cetateanului .

Dupa care atacati in contencios daca sunteti nemultumit...dar nu inainte de-a va adresa organului de supracontrol care poate fi ANAF in cazul dvs.
Primaria e obligata dar angajatii PS4 nu-s obligati:)

Primaria, ca institutie, ar avea obligatia conf L198/2018 dar angajatii din Compartimentul Relatii cu Asociatiile de Proprietari dinPS4 (CRAP) lucreaza dupa fisa postului - care fisa e facuta conform ROF, regulamentul de organizare si functionare al primariei.

Pagina de web a primariei e cam varza la capitolul ROF - link-ul din meniu te duce la v. 2018, link-ul din josul paginilor te duce la v.2015.
Am parcurs in viteza HCL-urile din 2018 incoace si se pare ca v.2018 e in vigoare in ceea ce priveste CRAP. Veti avea surpriza sa gasiti nu numai ca nu e precizat nimic de controlul financiar-contabil ci ca ROF a ramas facut pe legea veche 230/2007, acum abrogata. Deci trai pe vatrai la compartimentul ala - nu mai intra aproape nimic in atributiile lor:))))

Aici gasiti HCL PS4 nr 7/31,01,2018 (pusa aiurea in folderul anului 2106!) - [ link extern ]
Anexa 3 la acelasi HCL, idem cu cea din doc anterior, la care duce link-ul din meniu (macar asta e in folderul 2018): [ link extern ]
vedeti pag 54.

Ramane sa verificati daca nu cumva a aparut vreo HCL ce modifica HCL 7/2018 macar in ceea ce priveste CRAP, eventual faceti o vizita la departamentul juridic si verificati cu ei ce varianta e valabila, urmand sa va adresati in scris primarului functie de ce gasiti in ROF.
I-am dat in judecata deja pe contencios. Multumesc frumos.
Daca nu uitati, va rog reveniti cu rezultatul. Multumesc si eu.
Da... stiu ca fac pionierat aici... nimeni nu a mai facut asta. O sa revin.

CipM a scris:

Daca nu uitati, va rog reveniti cu rezultatul. Multumesc si eu.

Alte discuții în legătură

Dispozitie primar refuzata de secretar Brandon1983 Brandon1983 Un primar a trimis o adresa catre secretarul primariei pentru a emite o dispozitie de primar in favoarea mea, dar secretarul refuza sa semneze pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca SergiuTent SergiuTent Foarte pe scurt: Sunt angajaat ca dir. executiv la o firma a CL Hunedoara, administratorul face o adresa catre Primarie pe care nu o cunosc, iar Primarul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu prefectura si cu primaria LISONELTA300 LISONELTA300 O primarie a emis o hotarare privind taxele si impozitele locale, pe care nu vrea sa mi-o trimita prin posta. Am facut cerere la Prefectura sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)