avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat o garsonieră pe 15 aprilie, dar apar pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat o garsonieră pe 15 aprilie, dar apar pe listele de întreținere cu plata pentru toată luna. Ce să fac? Mi se pare anormal să plătesc datoria fostului proprietar

Buna ziua, am cumparat pe 15 aprilie o garsoniera. Astazi intretinerea s-a afisat pe luna in urma, de pe data de 1 pana pe 30 aprilie-340 lei. Eu am facut contractul pe 15, administratorul mi-a spus ca eu trebuie sa platesc toata luna chiar daca nu eram proprietar. Nu era normal sa-i opreasca fondul de rulment vechiului proprietar, se afisa intretinerea, se platea partea lui cand venea intretinerea si restul i se restituia? Asa s-a intamplat cu alte apartamente cumparate. Ce fac daca nu platesc? Pe cine dau in judecata? Pe administrator sau pe vechiul proprietar? Cand cumperi ceva, cumperi liber de sarcini. Mi se pare anormal sa platesc 340 lei pe ceva ce nu a fost al meu.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Corneliu11 , utilizator 10:18, 23 Mai 2019
Ati cumparat pe 15 aprilie, deci cu data de 15 aprilie ( luna are 30 de zile ) sunteti proprietar. vechiul proprietar a figurat doar 14 zile, iar d-vs. 16 zile din aprilie. Deci ati fost proprietar mai mult de jumatate de luna, deci conform legislatiei in vigoare trebuie sa platiti cele cuvenite pentru luna aprilie.( ma rog, zero persoane daca a fost asa, dar cheltuielile comune se platesc, indiferent daca ati locuit efectiv sau nu,..) Daca v-ati si mutat efectiv si ati consumat, se achita consumurile respective potrivit legistaliei in vigoare.Privitor la restantele din lunile precedente, este o alta discutie. Acest lucru trebuia clarificat cand ati cumparat si era bine de stipulat cumva in scris cu ocazia respectiva. Era foarte simplu sa va fi informat la asociatie daca respectivul apartament are sau nu datorii la intretinere, si cu ocazia cumpararii puteati solicita fostului proprietar sa va arate ( de fapt trebuie sa va dea ) daca a platit sau nu impozitul cuvenit pentru anul acesta, sunt alte datorii sau nu...etc.
Buna ziua!
Nu cred ca va ajuta darr totusi...
Preblema dvs sunt cei 340 de lei, o suma infima fata de pretul grsonierei dar se pare ca vreti adevarul de dragul adevarului si nu datorita pagubei. Un proces in acest caz ajunge la aproape doi ani, cheltuieli cu avocatul, cu expertizele si altele. Si exista sansa sa-l pierdeti iar paguba dvs va fi mult mai mare.
Timpul si linistea dvs chiar nu conteaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii imputat ilegal pentru perioada anterioara incheierii contract cumparare AuroraSt AuroraSt Este legal sa fiu obligata la plata fondului de reparatii pe perioada iunie-septembrie 2018 in conditiile in care am incheiat Contractul de cumparare in ... (vezi toată discuția)
Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat acum o lună un imobil nou de la dezvoltator, iar acum apar cu restanță la fondul de rulment de anul trecut. este posibil ca asociația să mă oblige, ca nou proprietar, să plătesc din urmă? aug. aug. Buna seara! Am cumparat acum 1 luna un imobil nou de la dezvoltator, intr-un bloc construit anul trecut. Nici nu am apucat sa ma mut ca deja apare la avizier ... (vezi toată discuția)