avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulte

Dorim sa cumparam un apartament+teren care a fost retrocedat prin legea 10/2001.
Dar vanzatorul nu poate face dovada platii sultelor stabilite in instanta in 25.03.2008.
De fapt, are niste inscrisuri de mana, nimic oficial. Sunt scrise de "aceeasi mana" cu semnaturi in dreptul fiecarui urmas.
Toate actele emise ulterior acestei date il prezinta proprietar unic pe vanzatorul nostru. Mentionez ca decizia primariei este pe numele lui. Apoi, extrasul de carte funciara, intabulare, certificatul fiscal nu au incluse aceste sulte.
Legea prescriptiei le 3ani este sigura? Pentru ca pare sa se tina cont de ea aici.

Este o problema reala pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare? Notarii cer ferm aceasta dovada de plata a sultelor.
Cum se poate rezolva acesata situatie pentru ca notarul sa poat intocmi actul de vanzare cumparare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 15:17, 24 Mai 2019
Sa dea declaratii de primire a banilor( sultei) cei care le-au primit.
Multumesc. Dar unul a decedat iar ceilalti 4 sunt necooperanti.
Consultati un avocat bun.
Multumesc. Imi puteti recomanda? in domeniu?
Gasiti si aici pe site, personal am "ochit" cativa care chiar mi se par f ok, acum ,,uitati-va si...alegeti cu mare atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta; vanzatorul are de achitat sulta clau_dia_t clau_dia_t Am dori sa cumparam un apartament, dar vanzatorul M. E. ne-a spus ca are urmatoarele probleme: - M.E. a locuit cu parintii si a avut grija de acestia, ... (vezi toată discuția)
Plata sulta/act vanzare-cumparare holymerden holymerden Am de facut o plata a unei sulte intr-un cont. Dupa ce fac plata sultei ce trebuie sa mai fac astfel incat fosta sotie sa nu mai aiba niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara plata sulta??? lilianaG lilianaG fiti amabili cu un sfat,va rog :D bunicul meu vrea sa vanda ce a mostenit de la fratele sau (casa plus teren) acum problema ar fi ca are sulte de platit ... (vezi toată discuția)