avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amendă STB 500 Ron
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amendă STB 500 Ron

Buna ziua,
În urmă cu 2 ore am fost amendat de STB în drum spre Gara de Nord, fix cu o statie inainte s-au urcat( cred ca la polizu). Eu urcand la Carol Davila am validat, dar acel aparat nu mergea, eu nu mi-am dat seama, am observat ca nu a scos acel sunet, dar nu am mai insistat întrucât era aglomerat si aveam si bagaj dupa mine, i-am spus ca am validat si ca nu merge aparatul, pe acesta nu la interesat si mi-a cerut buletinul si 50 de lei, i-am zis ca nu ii pot da nimic pentru ca eu aveam cardul incarcat cu 4 calatorii cu o zi inainte( sper sa gasesc si chitanta pe acasa). Am spus politicos ca nu il pot da, atunci dumnealui a tipat la celalalt controlor sa sune la jandarmerie. Ulterior, m-am conformat intrucat acesta nu ma lasa sa cobor la statia urmatoare( gara de nord),mentionez ca eu acolo voiam sa cobor intrucat pierdeam si trenul daca ma duceau ei unde vor . Le-am dat buletinul, am coborât ( devenise foarte nervos cand i-am spus sa nu-i pot inmâna biletinul). Mi-a cerut 50 de lei, i-am spus ca nu am la mine niciun ban si a zis ca o sa imi vina 500 ron de platit la ANAF.
Mi-a intocmit proces verbal, dar nu l-am semnat întrucât nu mi se pare just ce au facut ei, sa nu mai zic ca a fost si recalcitrant cel care mi-a verificat cardul.
Cum trebuie sa procedez pentru a actiona in instanta sau macar sa scap cu amenda de 50 de lei in cel mai rau caz ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrru1966 , utilizator 20:16, 23 Octombrie 2023
Și eu am primit și nu mi-a venit nimic de la controlori dar la taxe și impozite se vad amenzile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)
Amenda stb andreea.am24 andreea.am24 Astăzi împreuna cu prietenul meu am urcat in 301 unde in spatele autobuzului erau așezați 2 controlori. Nici bine nu am apucat sa căutăm un card de ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)