avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul ore lucrate

Buna seara, numele meu e Madalin, am si eu o nelamurire. Salariul aferent unei luni e calculat pe baza pontajului zilnic, e adevarat? Intrebarea e daca pe fluturasul de salar nu apar toate orele lucrate efectiv inseamna ca nu au fost trimise la calculat anumite ore si deci acestea nu sunt contabilizate? In cazul meu orele de weekend! Ce pot face eu ca aceste ore sa mi se recunoasca, sa fie platite tinand cont ca am la indemana pontajul zilnic? Ce pagube imi pot aduce la locul de munca actual anumite intrebari pe care vreau sa le adresez sefilor mai mari trecand peste seful mic care nu recunoaste nimic? Va multumesc si sper la o indrumare profesionista!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 22 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, salariul aferent unei luni este calculat pe baza pontajului zilnic... a numarului de ore lucrate intr-o luna.

Exista pontaj pentru zilele din week-end? Daca da, puteti sesiza ITM-ul pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca in zilele de repaus saptamanal.
Pe pontaj orele respective nu au fost trecute desi pot saaduce aduc dovada programul facut de conducere, raportul gps de pe masina si marturiile colegilor aflati in acea zi la munca!

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, salariul aferent unei luni este calculat pe baza pontajului zilnic... a numarului de ore lucrate intr-o luna.

Exista pontaj pentru zilele din week-end? Daca da, puteti sesiza ITM-ul pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca in zilele de repaus saptamanal.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci la sesizarea ITM-ului atasati acele dovezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Cum se recupereaza orele lucrate peste programul normal? martingigi martingigi Buna seara,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta:Am lucrat pana acum doua zile intr-un punct de lucru al unei companii cu sediul in alt oras ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Alina9191 Alina9191 Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)