avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie pe teren in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie pe teren in posesie

Buna seara,

Am construit acum 3 ani un imobil format din 2 garsoniere, pe un teren pe care familia mea il are de 80 de ani, in Sibiu.
1. Terenul a fost cumparat in 1940 de strabunicul meu, dar la mine nu au ajuns actele de proprietate, terenul nu se regaseste la primarie, practic in acte acest teren nu exista. Nu stim de la cine a fost cumparat, deci uzucapiunea iese din discutie.
Cum pot intra in legalitate cu acest teren ?

2. Am inchiriat cele 2 garsoniere, construite fara autorizatie. Vreau sa evit posibilele probleme legale prin declararea chiriilor la ANAF. Dar nefiind proprietar nici pe teren nici pe cladire, cum pot face asta ?

Va multumesc.
Nici o opinie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
1. Nu pot sa cred ca terenul respectiv nu figureaza niciunde cu un proprietar. Cartea funciara in Ardeal si mai ales la Sibiu, are o vechime foarte mare si se tinea cu mare strictete. Am gasit acte la carte funciara, pentru imobile din Sibiu, intocmite inca din secolul XIX.
Deci, trebuie sa cautati actele pe terenul respectiv la diverse institutii. O sa le gasiti sigur cu ajutorul unui avocat bun din localitate.
2.Deja sunteti intr-o mare ... ilegalitate... ce probleme sa mai evitati! :))))
Pana nu aveti acte pe imobilul construit, nu puteti inregistra contractele de inchiriere la anaf.

Incepeti cu recomandarile de la pct.1 si continuati apoi cu obtinerea autorizatiei pentru locuinta construita. Abea apoi veti putea fi in legalitate si veti putea inregistra contractele de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara iuliurs iuliurs Buna ziua, Am o problema la care nu am primit pina acum o solutie. In Ardeal exista la primarii un registru vechi si carti funduare cadastrale care sint ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm ... darkynok darkynok Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm la fatada pe o distanta de 30metrii, adica rezulta 3m... care teoretic i am platit. Unul din ... (vezi toată discuția)