avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Statul peste programul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Statul peste programul de lucru

Bună ziua!

Am și eu o întrebare legată de statul peste programul de lucru. În prezent sunt angajată la o firmă cu 2 cm, respectiv unul de 8h și celălalt part-time de 2h. Programul efectiv de lucru este de 12h/zi, în prima săptămână se lucrează 5 zile, iar în a doua săptămână se lucrează 2 zile. De curând, mi s-a cerut ca în afara celor 12 ore de lucru pe zi, să vin cu 15 minute mai devreme și să plec cu cel puțin 10-15 minute mai târziu. Este normal și legal asa ceva? Pt cele 25-30 de minute în plus, nu sunt plătită suplimentar și nici nu știu sigur dacă sunt pontată pe perioada respectivă, pt că pontajul orelor nu mai este în sarcina mea.
Cel mai recent răspuns: EmmaM. , utilizator 17:22, 23 Mai 2019
Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor!

Cornel Vasile a scris:

Nu va pot concedia pe acest motiv, dar va poate sicana in activitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca profesoara simonaluiza simonaluiza va rod, as avea nevoie de o lamurire la urmatoarea speta. La o fundatie care are srept scop cursuri de engleza, etc, cum fac acel conntract de munca al ... (vezi toată discuția)
Angajare cu timp partial iubilache iubilache Buna ziua. O persoana este angajata cu 8h/zi la o firma. Eu la firma mea as dori sa o angajez cu 50 h/luna inegal. Intrebarea mea este daca in contractul de ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara - norma part-time Arabellla Arabellla Un salariat care lucreaza cu norma part time de 6h/zi a fost invoit cate 2 ore/zi timp de 3 saptamani, cu obligatia de a recupera orele respective. Se ... (vezi toată discuția)