avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE DATORIE PRIN TERTA PERSOANA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE DATORIE PRIN TERTA PERSOANA

DORESC SA STIU DACA UN FURNIZOR CARE ARE DATORII CATRE STAT SI NU LE POATE PLATII PT CA NU ISI RECUPEREAZA BANII DE LA CLIENTI POATE SA CEARA STATULUI SA INTERVINA PRIN PROPRIREA CONTULUI CLIENTULUI RESPECTIV? SI DACA DA ,IN CE CONSTA ACEASTA PROPRIRE.
MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:39, 25 Noiembrie 2009
Buna seara.
:oops: Scrisul cu majuscule este agresiv ,cititi instructiunile de postare .
Nu . Instututiile statului prin reprezentanti lor nu se ocupa de debitorii societatilor de la care are de incasat datoriile .
Societatea creditoare trebuie sa se indrepte impotriva clientilor rau platnici pentru a-si recupera creantele fie pe cale de mediere fie intentand actiuni in instanta.
Poprirea la care faceti vorbire o pot face institutiile statului doar pe conturile si in cel mai rau caz pe bunurile societatii ce nu-si plateste impozite(furnizorul cum scrieti dvs.).
Sa apeleze soc. respectiva la un jurist pentru a incepe demersurile recuperarii creantelor pana nu este prea tarziu.
Succes !
Cu respect,Alexa...

spuneti contabilei sa faca un extras de cont sa confirmati soldurile conturilor la rauplatnici si apoi sa faceti cerere la afp anexand copii dupa confirmarile de sold solicitand ca afp sa incaseze in numele dvs sumele restante pt stingerea datoriilor

in situatia mea chiar a dat rezultate:D, insa nu excludeti varianta procedurii somatiei de plata prin judecatorie

succes =D>
creditorul poate solicita recuperarea creantelor de la debitori, prin procedura somatiei de plata. este mult mai simplu asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extrase sold andrapanait andrapanait Buna ziua. Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru ... (vezi toată discuția)
Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. rux2008 rux2008 Buna ziua! Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. Ce pot face? Cum se contabilizeaza? Se intregistreaza ca si compesare pe cheltuiala nedeductibila ... (vezi toată discuția)
Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an sebilicka sebilicka Buna ziua, in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului ... (vezi toată discuția)