avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in timpul concediului de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in timpul concediului de crestere a copilului

buna ziua ,anul viitor in ;luna aprile trebuie sa nasc avand in vedere ca actualul meu loc de munca impune un program destul de lejer ...m-am gandit ca as putea lucra in continuare de la domiciului si totodata sa primesc si indemnizatia dar m-am interesat si nu e legal......daca totusi ar fi de acord si patronul sa lucrez asa si care sunt urmarile in cazul in care se afla ???sunt oarecum nevoita sa fac acest lucru deoarece fac parte din acea categorie de angajati care castiga mult #in mana# si putin in cartea de munca si din aceste motive nu am cum sa ma descurc cu 800 de ron cu chirie de 400 ron si alte cheltuieli....va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 22:36, 24 Noiembrie 2009
Oare totul este legal in tara asta?Daca patronul vrea sa va ajute, o poate face.Conteaza sa fiti discreti!!!!:secret:
Daca se afla ca munciti in perioada in care sunteti in concediu pentru cresterea copilului veti pierde indemnizatia de crestere a copilului....ceea ce vreti sa faceti dvs este un fel de munca la negru. Optiunea va apartine...
Ve-ti restitui indemnizatia CIC.
Daca va plateste asa cum o face si cu "bonusurile" pe care le primiti peste ce este trecut in cartea de munca inseamna munca la negru.
Daca va prinde, dvs restituiti indemnizatia si d-l patron primeste o amenda.
Amenda nu pare sa il fi speriat nici pana acum, deci probabil ca ii convine.
Daca sunteti discreti, ma indoiesc ca veti pati ceva.

Legal nu este. Dar daca nu va plateste decat la negru si nu sunt documente sau alte dovezi care sa arate ca ati lucrat, cel mai probabil nu veti pati nimic.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Kitte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm - salarii la negru mimi.ivascu mimi.ivascu Buna ziua, In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda? Unde ... (vezi toată discuția)
Pot face o sesizare la itm daca nu mai lucrez la acea firma? beatrice71 beatrice71 La firma unde am lucrat sunt persoane care lucreaza fara carte de munca, dar si persoane care sunt in concediu pentru cresterea copilului. Pot face sesizare la ... (vezi toată discuția)
Amenda Dany32 Dany32 X-ulescu ,angajat ca sofer pe camion,fara carte de munca,a fost oprit de politie in timp ce transporta lemne de foc! La cercetarea politiei s-a dovedit ca ... (vezi toată discuția)