avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... liberalitati excesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

liberalitati excesive

"Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de tine sa vanda in viitor bunurile respective."

Daca parintii au decedat si nu s-a incheiat contract de vanzare cumparare in forma autentica, ce se intampla cu promisiunea de vanzare cumparare? Produce efectul de transfer al proprietatii, sau imobilul obiect al vanzarii cumpararii se inscrie la masa succesorala si se imparte mostenitorilor ?
Cel mai recent răspuns: barbup , utilizator 15:28, 29 Noiembrie 2009
domunule Mihai, legea instiuie o prezumtie de donatie pt actele de vanzare cumparare cu rezerva unui uzufruct viager, sau cu sarcina unei rente viagere, acte incheiate intre parinti si copii.( art.845 cod civil)
nu stiu de unde trageti dvs concluzia ca orice act de acest gen este o donatie deghizata!

si nu mai faceti confuzie intre antecontractul de vanzare cumparare, si actul de donatie!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri!
Antecontractul nu are stipulat nici ezufruct viager pentru promitenta vanzatoare nici renta viagera. Pretul este cam mic, circa 2500 euro. Dar tot nu am inteles ce se va intampla cu acest act!!!
Da, este singura proprietate .
barbup a scris:

Dar tot nu am inteles ce se va intampla cu acest act!!!


Iar noi de unde sa stim ce ar putea sa se intample cu un act pe care nu l-am vazut vreodata? Din orice clauza cuprinsa intr-un act ar putea ...sclipi o solutie.
In drept nu exista insa ... tabele cu formule ca-n matematica.

Teoretic, pur teoretic ...vi s-a raspuns.
Obligatia asumata de defunct trece asupra mostenitorilor sai.
Cum o facem sa nu treaca? (cum s-ar putea anula acel act) Ehei!! Mi-ar placea si mie sa am solutii la o pocnitura de degete ca sa nu-mi mai petrec zilele cu ochii prin toate tratatele, spetele sau ...tavanele cand ar trebui sa dorm dar ma chinuie gandul la o speta careia nu i-am gasit inca rezolvarea si pentru ca n-am putut sa-i comand creierului meu sa nu mai gandasca pentru ca i s-a terminat ...programul de birou.

Asemenea intrebari dovedesc ca omul nu prea are habar despre ceea ce insemna munca unui avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
in primul rand, dvs. si fratele dvs. trebuie sa dezbateti succesiunea . in masa succesorala va fi inclus si acest bun imobil .
fratele dvs. va trebui sa procedeze la finalizarea tranzactiei , prin vanzarea cotei-parti din imobil ce-i revine , ca urmare a dezbaterii succesiunii .
in cazul in care acesta se opune finalizarii tranzactiei, puteti cere pe calea contencioasa a instantei de judecata , executarea obligatiei.

Alte discuții în legătură

Cum sa intru si sa locuiesc in casa parintilor mei GherghinaP GherghinaP Va rog un sfat; Cum pot sa intru efectiv si sa locuiesc in casa parintilor mei in urmatoarea situatie: In urma cu un an , perioada in care ma aflam in ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)