avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care sunt mijloacele legale de a renunta la un avocat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care sunt mijloacele legale de a renunta la un avocat din oficiu si alegerea altuia

Ce se intampla cand avocatul din oficiu isi ignora clientul ,si acesta vine la client si spune ca trebuie sa recunoasca tot rechizitoriul ,si cand doresti sa vorbesti cu acesta te ignora iar instanta nu eschiveaza nimic sau cand doresti sa adresezi intrebari martorilor iar aceasta se indreapta catre tine si spune ca nu sunt intrebarile relavante de exemplu Am adresat o intrebare Martorului cum a fost starea mea la venirea lui in imobilul respectiv? si martorul a spus ca ma gasit plangand deci era relevanta intrebarea sau deranja pe doamna procuror?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
BlakDevil, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 01:28, 23 Mai 2019
Se poate intampla asa cum relatati daca aveti avocat din oficiu.

Ca sa evitați astfel de situații va puteti plati efectiv un avocat și atunci nu mai aveti treaba cu avocatul din oficiu.Va înceta imputernicirea lui avocatiala.

În urma cu mai multi ani o doamnă polițist aflată la începutul carierei era foarte fericită că a venit avocatul din oficiu pentru ca ea credea că încetează imputernicirea avocatului ales.Eu nu am reusit sa o conving dar au reușit colegii ei polițiști care ă trebuit să vină din alt birou ca sa se lămurească treaba.
Era complet eronat ce știa ea si probabil ca eram primul avocat platit pe care îl întâlnea si nu stia cum sa scape de mine.
Avocatul din oficiu poate ajuta organul judiciar în sensul.de ă spune omuluii sa recunoasca...Nu este o regula dar sunt multe situații de acest fel.
În general ei se grăbesc ca au multa treaba si în alte dosare.
Nu au timp...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dumneavoastră nu puteți sa va alegeți avocatul din oficiu. Dacă nu va face o apărare efectivă și concretă puteți face plângere la serviciul de asistenta judiciara care l-a desemnat pe avocatul din oficiu, iar cei de acolo vor analiza dacă schimba sau nu avocatul.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Minor martor dosar penal Ovety20 Ovety20 Buna seara. Ipotetic vorbind, daca un minor( 16 ani) este chemat în calitate de martor la Poliție pentru declarație, pentru ce este necesara prezenta unui ... (vezi toată discuția)