avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort la notar

am incheiat un proiect parental in procedura divortului cu copii minori si va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri pe care le am cu privire la urmatoarele formulari:

1. ''tatal ii va plati minorei lunar suma de 600 lei incepand cu data desfacerii casatoriei si pana la majoratul minorei sau pana la finalizarea studiilor ORI PANA LA SCHIMBAREA IMPREJURARILOR CARE AU FOST AVUTE IN VEDERE LA DATA DESFACERII CASATORIEI.''

Nu inteleg la ce se refera mai exact ultima formulare

2. orice modificare a conventiei initiale cu privire la modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil si stabilirea contributiei la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala ale minorului SE POATE FACE PRINTR-O CONVENTIE AUTENTICA, CU RESPECTAREA TUTUROR CONDITIILOR CERUTE PENTRU PRIMA CONVENTIE, RESPECTIV EFECTUAREA UNUI NOU RAPORT DE ANCHETA PSIHOSOCIALA, CU ACORDUL AMBILOR PARINTI, IN CONDITIILE PREVAZUTE DE LEGE.''

In legatura cu punctul 2 inteleg din formulare ca eu nu il pot actiona in instanta ptr recalcularea pensiei ci trebuie sa facem o noua conventie la notariat?
Este normal ca un proiect parental sa fie astfel formulat?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 23 Mai 2019
ORI PANA LA SCHIMBAREA IMPREJURARILOR CARE AU FOST AVUTE IN VEDERE LA DATA DESFACERII CASATORIEI.''

Dvs ati stabilita plata a 600 de lei in inumite imprejurari.. are leafa cat sa ii permita plata acestei sume si se raporteaza la nite nevoi ale copilului.
Peste 1, 2 sau 7 se pot schimba aceste imprejurari, pooate nevoile copilului cresc sau scad, poate lefa lui mai creste sau ramane somer.. atunci, fiecare se poate adresa instantei sa ceara ce are de cerut.
Daca va intelegeti asupra cresterii sau scaderii pensiei, puteti incheia si o noua conventie la notar.
Deci ati inteles gresit ca nu va puteti adresa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar coryna87 coryna87 am depus actele la notariat pentru divort si in proiectul de acord parental in cazul divortului cu copii minori este specificat urmatorul lucru: \'\'orice ... (vezi toată discuția)
Conventie divort cu minor adinanicoleta adinanicoleta Ma poate ajuta cineva cu un model de conventie de vizitare a minorului dupa divortul parintilor. Urmeaza sa depunem actele de divort iar notarul ne spune sa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)