avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități intretinere

Am o datorie strânsă la întreținere de 3400 lei. Pana în luna aprilie nu am avut nici o penalitate, iar acum m am trezit cu penalități de 3100 lei. În total am de dat 6500 lei. Sunt contorizata complet, apa separat, centrala, lumina. Plătesc doar feia de servici si lumina de pe scara. Am cerut explicații și nu s a ajuns la nici un consens. Ma obliga sa plătesc tot sub pretextul ca el a avut pierderi la apa pe asociație, are salarii de plătit și trebuie sa scoată banii ăștia de undeva. Ce pot face sa îmi șteargă aceste penalități sa pot plăti doar suma pe întreținere?? Cred ca este ceva necurat la mijloc. Unde pot face o plângere sau o sesizare pt un control la asociatie
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:13, 23 Mai 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Conform disp mentionate controlul asupra activitatii asociatiei de proprietari poate fi exercitat de catre serviciul specializat din primarie
In cazul in care nu se solutioneaza ,aveti dreptul prevazut si garantat de legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Aveti dreptul sa solicitati probe cu inscrisuri,respectiv sa solicitati expertiza financiar contabila
Stiti cum se calculeaza penalitatile?
De ex pt ianuarie, cand aveati intretinere 200 lei aveti o penalitate de 12 lei.Sa spunem ca aveti intarzierea de 30 zile. Pt Februarie aveti intretinere de 250 lei la care platiti 15 lei penalizare, plus 24 pt intretinerea din ianuarie, pt ca deja au trecut 60 zile.
Pt martie...aveti neplatie cele 90 zile din ianuarie,60 zile pt februarie...si 30 zile pt martie...si tot asa...Puteti calcula si dvs, vedeti cat va iese.
O parte de vină are și Asociația care nu a afișat lună de lună și penalizările iar persoana vazand că nu-i problemă să plătești cheltuielile a prelungit-o pană s-a trezit cu penalități la plata cheltuielilor.

Din principiu trebuia să știți că orice restanță la facturi sunt urmate și de penalizări care nu se șterg .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie dacă mă puteți ... Ariana70 Ariana70 Mod de calcul penalitati asociatie de propietari Dacă mă puteți ajuta , Am penalitati din anul 2013 La zi avem datorie 2025 lei iar penalitati (din 2013) ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati asociatia de proprietari c_cimpanu c_cimpanu va rog frumos sa-mi confirmati daca situatia ce o descriu este corecta: date din lista de plata luna ianuarie (termen legal de plata 30 februarie+ gratie ... (vezi toată discuția)
Pot contesta penalitatile la intretinere? kubolens kubolens Buna seara, Locuiesc intr-un complex nou de locuinte....ca foarte multe alte astfel de ansambluri rezidentiale, ne-am trezit cu costuri foarte mari la ... (vezi toată discuția)