avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata utila locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata utila locuinta

Buna ziua,
am platit avansul la o locuinta care nu era construita iar acum la finalizare in loc de 36 mp promisi in acte am mai putin cu 2,2 mp.
Credeti ca am vreo sansa sa nu platesc lipsa de metri patrati? In actele cadastrale apare suprata mai mica cu 0,7 mp dar in realitate mai lipsesc inca 1,5 mp. Este o eroare acceptata?
Sunt absurd sa cer o micsorare de pret de la vanzator?
Daca as ajunge in instanta as avea vreo sansa sa obtin micsorarte de pret?

Eu stiam ca eroarea cadastristului trebuie sa fie maxim 2% iar in acest caz depasim 5%, actele cadastrale sunt corect intocmite?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
dandian, utilizator
Cel mai recent răspuns: dandian , utilizator 11:40, 23 Mai 2019
Este necesar sa executati expertiza tehnica care sa concluzioneze asupra suprafetei existente
Ulterior,in baza expertizei tehnice notificati vanzatorul pentru corelare suprafetei sau diminuarea pretului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc,
aceasta expertiza tehnica se face de catre cine anume? Este vreo institutie sau unde sa-i gasesc pe cei abilitati.

Aceasta diferenta se incadreaza in eroarea de cadastru acceptata sau nu?

Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
dandian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schita cadastrala modificata XYU XYU In cazul modificarii schitei cadastrale la solicitarea vanzatorului, in vederea incheierii CVC pentru o suprafata mai mica decat cea promisa, se poate recupera ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare intocmit pe o documentatie cadastrala gresita User212 User212 Buna seara, Acum cateva zile am achizitionat un apartament. Incheierea contractului de vanzare cumparare s-a facut in baza documentatiei cadastrale ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza topo just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! E posibil ca, daca o persoana are cu 10 mp pe teren mai mult decat in acte (2000 mp), constatata prin expertiza, acea diferenta de 10 m sa nu fie ... (vezi toată discuția)