avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie contract de intretinere

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se face efectiv intrarea in posesia bunului dobandit in baza unui contract de intretinere dupa decesul creditorului si indeplinirea tuturor sarcinilor debitorului? Cine verifica ca sarcinile din contract au fost respectate ( hrana, haine, medicamente, inmormantare, etc)? Se mai dezbate succesiunea de pe urma defunctului inclusiv pt bunul respectiv? multumesc cu anticipatie pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ioana_m_s , utilizator 09:59, 23 Mai 2019
Nu verifica nimeni.
Dacă obligațiile de întreținere nu ar fi îndeplinite, intretinutul însuși sau moștenitorii acestuia se pot adresa instanței pentru rezilierea contractului.
Contractul de întreținere este translativ de proprietate. Bunul nu mai există în patrimoniul defunctului la data decesului. Prin urmare, nu trebuie să dezbateti succesiunea.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere dumitru_dtru dumitru_dtru As drii sa stiu daca Contractul de intretinere este echivalentul unui Contract de vinzare cumparare si in ce cazuri poate fi atacat in instanta.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Testament , donatie sau vanzare -cumparare ? gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu . Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)