Buna ziua!
Va rog sa ma luminați in urmatoarea problema: salariații beneficiază de zile festive (zile libere platite) conform CCM societate. Pe lângă plata normală a acestor zile, se acorda si tichete de masa, cărora cf Legii li se retine doar impozitul. In opinia mea, contravaloarea acelor tichete ar trebui tratată la calculul salarial ca si avantaj, cu plata tuturor contribuțiilor. Am dreptate?
Multumesc!
Tichetele de masa au fost gandite ca un stimulent pentru angajat si angajator. A nu se confunda cu norma de hrana de la bugetari care intra in total brut si e supusa CAS, CASS si impozit.
Nu suntem bugetari. Dar consider ca tichetul de masa acordat in zi liberă plătită ( denumită zi festivă cf CCM-ului nostru) ar trebui considerată avantaj salarial, cu plata tuturor contribuțiilor. Citesc art 10 b si c din Hg 1045/2018. Nu suntem prezenti la locul de mca pt ca ne aflam in zile libere acordate cf CCM si in situatii stabilite de angajator împreună cu organizațiile sindicale. Zic bine?
Tichetele de masa se acorda conform pontajului. Daca in pontaj figureaza 8 ore si nu zi libera, este justificata acordarea. De acest liber se stia si trebuia sa nu se acorde tichete pentru aceste zile. Ori e considerat avantaj salarial sau faceti cheltuiala nedeductibila, cu justificarile necesare.
Ajutor pontaj
Goguvoinicu
Buna ziua!
Am si eu o problema cu pontajul aferent lunii martie 2013 si anume ca doamnele angajate al societatii noastre au primit o zi libera de 8 martie ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa
Petro68
Bună ziua!
Vin la d-voastră cu rugămintea de a vă cere părerea în ceea ce privește acordarea tichetelor de masa. Lucrez la o R.A. si desfășor o ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.