avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie intretinere

Buna ziua!

Fiica mea are 23 de ani si este studenta in ultimul an de master la facultate. Ea primeste contributie de intretinere de la tatal ei. Stiu ca poate primi in continuare daca isi continua studiile, dar nu mai mult de 26 de ani.
Va rog, poate primi in continuare aceasta contributie daca se inscrie in continuare la alt masterat la o facultate particulara?
Dar daca se inscrie in continuare la doctorat la facultatea la care este in prezent (Universitatea Bucuresti)?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: moni47 , utilizator 13:34, 23 Mai 2019
Nu. Doar daca tatal contribuie din proprie intiativa. Legal doar pana la implinirea varstei de 26 ani. Daca a urmat o forma de invatamnt universitar pe locuri subventionate de stat, a doua forma va fi cu taxa.
Va multumesc pentru raspuns, insa probabil nu am explicat eu destul de clar.

Deci: fata mea are 23 de ani, termina anul acesta masterul. Daca se inscrie in continuare la alt master sau doctorat (cu taxa), le va termina peste 2 ani, adica la 25 de ani, deci nu depaseste 26 de ani.
INTREBAREA mea era daca face acel master sau doctorat, fara sa depaseasca 26 de ani, primeste in continuare contributie de intretinere?

M-ar interesa in special daca s-ar inscrie la doctorat in continuarea masterului de acum.

Normal zic eu ar fi sa primeasca, deoarece isi continua studiile.

Multumesc inca o data si va doresc o zi frumoasa
Dacă fata nu lucrează și nu realizează venituri proprii, pentru continuarea studiilor la zi, are dreptul să beneficieze până la 26 de ani de pensie de întreținere.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza legal plata pensiei alimentare? ibn ibn Din 1999, in urma divortului platesc fiicei mele pensia alimentara. Consider ca am procedat corect, chiar daca stilul este mai putin romanesc, pastrind relatii ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat la plata pensiei de întreținere și pe perioada masteratului? leoni leoni Buna ziua. Am un copil care a terminat Universitatea de 3 ani in Anglia. Acum s-a inscris la un Master in cadrul aceleiasi Universitati. In hotararea ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere a copilului dovlecel dovlecel Dupa divort, copilul ramane in intretinerea mamei cu obligatia tatalui de a achita pensia alimentara pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 ani. ... (vezi toată discuția)