contributia pentru asigurarile sociale de stat(pensie) se reţine din valoarea indemnizatiei pe care o primeste o persoană cu handicap grav care se intretine singura?? sau indemnizatia reprezinta un venit asupra caruia nu se calculeaza nici o contributie??
Daca sunteti incadrat in grad de handicap Grav, puteati alege intre a angaja un asistent personal sau o indemnizatie de insotitor. Din cel din urma nu se contribuie la asigurarile sociale, si nici din restul indemnizatiilor pe care le mai primiti.
Singura retinere care se face din indemnizatia acordata in baza legii 448/2006 persoanei cu handicap grav, care nu a optat pentru asistent personal, este cota de 16% impozit pe venit. Nu se retin nici un fel de asigurari sociale.
buna ziua, spuneti-mi va rog daca o persoana cu handicap grav locuieste fara forme legale intr-o alta localitate decat cea din buletin , unde poate solicita acesta indemnizatia pentru persoana cu handicap de la primarie ( in loc de asistent personal ) , am inteles ca legea spune ca indemnizatia este platita de primaria unde persoana isi are domiciliul sau resedinta; insa dansul nu locuieste de aproximativ 1 an de zile la adresa din buletin si nu are stabilita resedinta sau flotant in localitatea unde locuieste acum . ce este de facut ?va multumesc
Handicap
B.T.
Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)