avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pt pensionari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pt pensionari

Daca sint pensionar militar si vreau sa mi fac un PFA ......sint obligat sa platesc CAS si CASS ? .........
Cel mai recent răspuns: Cornelvasile23 , utilizator 22:38, 23 Mai 2019
Doar cass si asta doar daca venitul net anual al pfa adica venituri anuale incasate - cheltuieli deductibile anuale platite, este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, care de exemplu in acest an este 24960 lei.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Sanatate pfa Reli15 Reli15 Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu? (vezi toată discuția)
Asigurări de sănătate și pensie casaioana811 casaioana811 Buna seara Doresc sa imi fac o firmă in sistem real si as dorii sa stiu daca nu depășesc ca venit 24000 pe an sunt obligată să plătesc pensie si sanatate? (vezi toată discuția)