avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM

O fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM mai poate fi folosita in cazul reangajarii in perioada de valabilitate a fisei, la aceeasi societate? Diferenta dintre data incetarii CIM si reangajare este de cateva zile, fisa fiind valabila inca 10 luni.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
irinel dumitrescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 29 Mai 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Fisa de aptitudini se emite pt angajare sau periodic cel putin o data pe an.
Daca s-a emis pt angajare iar functia ramane neschimbata se poate utiliza si la o noua angajare.
Multumesc!
Depinde daca e vb.de aceeași firmă si acelasi post.
Daca nu, va trebuie alta, sunt alte riscuri la noul job.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio prevedere legala care sa mentioneze ca o fisa de aptitudine este valabila un an de zile daca s-a renuntat la un CIM.
Un lucrator poate fi angajat cu contract individual de munca (unul nou in cazul prezentat, chiar daca s-a renuntat anterior la un alt contract, la aceeasi firma) numai dupa o examinare medicala in vederea angajarii.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
Codul muncii mentioneaza:
-art. 27 (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Control medical reangajare - cu un alt cim, la acelasi angajator. Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca un salariat a incetat cim la un angajator, si din motive obiective reia lucrul la acelasi angajator, este obligatoriu alt control medical, ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii- fisa de aptitudine oficialo oficialo Buna ziua.As dori sa stiu daca e posibil ca sa mi se impuna sa platesc costul unei fise de aptitudini de la medicul de medicina muncii in cazul in care am ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine -vanzatori alejjandra alejjandra Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul unei societati comerciale care are ca si angajati doar 2 vanzatori pt produse alimentare, este necesar ... (vezi toată discuția)