avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM

O fisa de aptitudini valabila la incetarea CIM mai poate fi folosita in cazul reangajarii in perioada de valabilitate a fisei, la aceeasi societate? Diferenta dintre data incetarii CIM si reangajare este de cateva zile, fisa fiind valabila inca 10 luni.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
irinel dumitrescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 29 Mai 2019
@Florin Cioca
Cand veti castiga un proces in instanta sustinand ceea ce scrieti in mesaj va rog sa ne comunicati.
Ceea ce sustin eu este rezultatul instruirilor/ simpozioanelor la care am participat de-alungul anilor, tinute la Inspectia muncii si la Ministerul muncii cu referire stricta la articole de lege (la acestea participand inclusiv persoane care au formulat legea) si nu in ultimul rand rezultatul efectuarii de expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii in multe dosare.
Nu am interpretat legea, doar am mentionat exact ceea ce scrie in actul normativ, referitor la angajare cu CIM.
Este bine sa cititi cu atentie si HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-ART. 16 (1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
-ART. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se
completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
Nu este greu de observat ca argumentele mele se bazeaza pe articol de lege prezentat intocmai, nu interpretat.
@POPA GHEORGHE
Nu am castigat un proces in instanta pe un astfel de caz, pentru ca nu am avut, insa am castigat, impreuna cu echipa de avocati, procese in alte cazuri. Deci nu e exclus sa castigam si pe o astfel de speta.
In ce priveste "specialistii" de la Inspectia Muncii pot sa spun ca pe unii i-am cunoscut personal, mai ales ca am lucrat cativa ani buni in ITM. In 2005 unii dintre ei (nu stiu daca mai activeaza) incercau sa ne convinga, pe noi ca inspectori de munca din teritoriu, ca nu exista spor de week-end si ca de fapt acela e un spor de ore suplimentare. Cu exceptia colegilor de la ITM Bihor, Harghita si inca un judet, de care nu imi aduc aminte, toti sustineau prostia bucurestenilor, ca de.....de la Bucuresti ne tragem. Le-au trebuit vreo 3 ani sa se prinda ca sporul de week-end nu e acelasi lucru cu cel de ore suplimentare.
Argumentele mele expuse mai sus sunt bune. Legea nu prevede expres contrariul. Ar trebui formulata altfel daca ar fi avut o astfel de intentie.
A nu se confunda instrumentul scris (fisa de aptitudine) cu situatia de fapt pe care o constata (capacitatea de munca), situatie care a fost constatata anterior semnarii CIM.
@Florin Cioca
Va urez succes ! Nu uitati totusi, daca veti castiga pe speta in discutie sa ne comunicati.
Nu am sustinut niciodata ca legea nu este perfectibila. Pana la modificari ne raportam la ceea ce este legal aprobat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical reangajare - cu un alt cim, la acelasi angajator. Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca un salariat a incetat cim la un angajator, si din motive obiective reia lucrul la acelasi angajator, este obligatoriu alt control medical, ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii- fisa de aptitudine oficialo oficialo Buna ziua.As dori sa stiu daca e posibil ca sa mi se impuna sa platesc costul unei fise de aptitudini de la medicul de medicina muncii in cazul in care am ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine -vanzatori alejjandra alejjandra Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul unei societati comerciale care are ca si angajati doar 2 vanzatori pt produse alimentare, este necesar ... (vezi toată discuția)