avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre apa fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre apa fost proprietar

Buna ziua,
Mama a cumparat un apartament in luna decembrie 2018 cu eliberare incepand cu 1.03.2019. La momentul preluarii a facut poze impreuna cu fostii proprietari insa citirea pe feb a fost data de catre fostii fara sa fie vazuta de catre mama. In Aprilie 2019 ap a fost vandut iar noii proprietari cand au dat citirea li s-a spus ca au de plata 800mc ( dif dintre citirea data in feb si ce au citit ei. Cum procedam in aceasta situatie? Proprietarii de la care a cumparat mama nu doresc sa plateasca, iar As de Proprietari vor sa le fie platite facturile. Mama nu a locuit nici macar o zi acolo. Multumes, Mihaela
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:31, 26 Mai 2019
Daca au fost facute fotografii ale apometrului inainte de vanzare/cumparare acestea vor trebui comunicate AP-ului pt ca acesta din urma sa poata solicita fostului proprietar plata fraudei sale declarative.
Daca nu aveti fotografii situatia va este defavorabila, va trebui sa platiti.
Faptul ca noii proprietari au neglijat sa ceara citirile si intraducerea indexurilor in contractul de V-C fostilor proprietari face ca noii proprietari sunt buni de plata.
Avem poze facute la preluarea apartamentului insa nu stiu cum AP poate tine cont de ele in cazul in care fostul proprietar le contesta.
Avem poze facute la preluarea apartamentului insa nu stiu cum AP poate tine cont de ele in cazul in care fostul proprietar le contesta.
Este o diferenta intre poze ale apartamentului si poze ale contoarelor de gaz, electricitate si apa calda si rece.
Pozele trebuie ori:
1) sa poarte semnaturile in original ale cumparatorului si vanzatorului la data cesiunii;
2) sa fie trecute ca piese anexa la actul de vanzare cumparare.

O alta solutie ar fi fost sa cereti notarului sa solicite si sa includa in contractul de V-C indexurile comunicate de vanzator.

In lipsa acestor probe nu aveti nici o solutie de a ataca vanzatorul, deci va trebui sa platiti pt frauda declarativa a vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat daca se poate marasmara marasmara Buna ziua Anul acesta am cumparat un apartament in martie si in care ne-am mutat in luna aprilie deoarece asa a fost invoiala cu fostii proprietari.pana ... (vezi toată discuția)
Plata restante și penalizări fost proprietar Alexandrais89 Alexandrais89 Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o părere pentru următoarea speța: In luna August 2019 am cumpărat un apartament, iar la momentul semnării ... (vezi toată discuția)