Unde trebuie sa ma adresez pentru acordarea spre inchiriere a unui spatiu anexa aflat pe scara blocului in cazul in care presedintele si administratorul se opun?
Mentionez ca am obtinut acordul majoritatii locatarilor si ca alte doua astfel de anexe au fost deja atribuite spre folosinta altor persoane. Initial acestia au aprobat verbal, iar acum s-au razgandit invocand o lege pe care nu mi-au comunicat-o.
Mentionez deasemenea ca am igienizat spatiul si voi suporta costurile amenajarii acestuia.
Locuiesc cu chirie in acest bloc, dar nu am domiciliul in oras.
Ce pot face in acest caz si daca am vreo sansa ca demersul meu sa aiba succes.
Ce trebuie facut in cazul in care desi in apartament exista apometre si eu predau lunar citirea acestora, la plata intretinerii sunt incarcata permanent, administratorul invocand pierderile din retea. Mentionez ca acesta nu se deplaseaza niciodata pentru verificarea index-urilor pentru a putea identifica cine declara incorect consumul, iar in imobil locuiesc in majoritate persoane in varsta care pot fi usor manipulate.
Multumesc mult pentru ajutor!
Cred ca se refera la acest articol din legea 196/2018
ART. 36
Schimbarea destinatiei proprietatii comune este permisa cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti coproprietari;
b) numai daca prin aceasta nu se impiedica folosirea in conditii normale a condominiului de catre toti proprietarii;
c) in baza acordului in scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) dupa obtinerea prealabila a acordurilor, avizelor si autorizatiilor necesare prevazute de legislatia in vigoare, emise in conditiile legii de institutiile/autoritatile abilitate in acest sens.
In calitate de chirias nu puteti ridica pretentia sa preluati spre inchiriere parte comuna condominiu
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a prevazut fara exceptie ca numai proprietarii pot utiliza cu parcurgerea procedurii legale,parti din partea comuna condominiu
In majoritatea imobilelor de locuit in comun eixsta supliment consum apa datorat mai multor factori mai mult sau mai putin dependenti de vointa locatarilor
Daca exista interes si intelegere nu este necesar efortul administartorului pentru preluare individuala index consum utilitati
Indexul poate fi comunicat telefonic de catre fiecare consumator la o data de comun acord stabilita
Stiu ca exista pierderi in retea, dar firesc este sa fie identificate macar cele datorate locatarilor si asta se poate face prin verificarea apometrelor din cand in cand , asa cum se procedeaza in multe alte imobile. Index-ul meu este predat in scris administratorului , lunar. Nu vad de ce ar trebui sa platesc in plus pentru un consum facut de alti locatari.
In ceea ce priveste spatiul pe care doresc sa-l inchiriez, mentionez ca si celelalte doua situatii din imobil sunt identice, adica nu este vorba de vreunul dintre proprietari. In acest sens am lansat intrebarea,
Multumesc
Pentrul spatiul ce doriti sa l inchiriati, daca face parte din "partile comune" (nu are proprietar distinct) se aplica articolul de mai sus...
Pentrul faptul ca Adm. nu-si face treaba...puteti discuta, face plangere, la presedinte pentru asta sau puteti contesta lista de plata.
Daca sunt pierderi pe retea...se repara defectiunile pentru a micsora aceste pierderi ( sunt pierderi "normale' ce nu se pot elimina definitiv).
Daca sunt "pierderi" cauzate de faptul ca unii proprietari fura... se pot depista acestia si pune la plata.
Discutati cu presedintele si comitetul despre asta.
Multumesc pentru raspuns, as fi dorit sa stiu unde anume pot depune o plangere (primarie, OPC, etc..) avand in vedere ca ambii, atat administratorul, cat si presedintele au aceeasi atitudine.