Fratele meu a imputernicit o persoana sa vanda terenul agricol mostenit. Banii pe teren i-a primit dar contractul de vanzare nu i-a parvenit. La scurt timp fratele meu a murit. Urmeaza sa se deschida procedura succesorala pentru cei doi copii ai lui. Nu stiu cum pot obtine contractul de vanzare pentru teren si in cazul acesta cum se poate face masa succesorala?
De acord cu dvs. Dar masa succesorala este formata de ceea ce a mostenit de la parintii nostrii si care este descrisa intr-un act de mostenire. Pentru deschiderea succesiunii de catre copii lui, acestia vor prezenta la notar actul de mostenitor detinut de tatal lor. In acest act pe langa altele este prins si terenul agricol care a fost instrainat. Notarul va lua in considerare pe vorbe instrainarea terenului, nu trebuie sa atasezi si un contract de vanzare?
Nu neaparat. Oricum sunt obligatorii certificatul de atestare fiscala si adeverinta de la Registrul agricol, unde se ve vedea ca terenul respectiv nu mai exista in rolul fiscal si agricol al defunctului.
Daca tineti dvs neaparat si neaparat, luati legatura cu mandatarul si intrebati la ce birou notarial a fost incheiata vanzarea si de la acelasi birou puteti obtine o copie legalizata dupa contract.
Sau, contactati cumparatorul sa va dea o copie.
Lamurire
janina drula
parintii mei au primit in anul 1997 un teren situat in extravilanul localitatii, in contractul de donatie fiind stipulat pretul donatiei, avand in vedere ca in ... (vezi toată discuția)