avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau să mă căsătoresc cu un arab. Ce trebuie să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau să mă căsătoresc cu un arab. Ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie?

Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume trebuie sa fac si ce acte sa scot ma casatoresc in jordan si nu stiu cum si ce sa fac
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stoi , utilizator 12:38, 5 Septembrie 2021
15 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi permit sa emit o parere, avana in vedere ca am avut un caz in care cei doi soti, ea romanca si el arab s-au inteles foarte bine sau cel putin asa credea ea Mentionez ca nu erau conflicte de niciun fel.. Intr-o zi sotul a spus ca doreste sa duca minorul in tara ca sa-si vada bunicii si.. dus a fost. Ei se casatorisera in tara respectiva sub incidenta Sharia.Conform legii islamice, copiii sunt ai sotului si familiei acestuia. Mama nu are niciun drept. Toate demersurile prin ambasada Romaniei in acea tara, politie, Ministerul de Externe au fost zadarnice. Respectivele tari nu sunt semnatare al Conventiei de la Haga. Uneori ii permitea sa auda copilul la telefon, dar daca ea plangea era "pedepsita" cu lipsa oricaror vesti timp de 2 luni. Conform legilor din aceste tari, dupa trecerea unui an de la venirea copilului in acea tara, mama nu poate cere prin tribunalul tarii respective decat un drept de vizita.Si credeti-ma sa incepi o actiune in tribunal in acele tari este o intreaga aventura, pentru ca evident trebuie sa iei un avocat , evident barbat, care sa iti apere interesele. Eu ca avocat am vazut trauma acestei mame care nu intelegea de ce . Aceasta era intrebarea ei obsesiva: de ce? Se casatorisera din dragoste, erau o familie fericita, deci : de ce?.
Imi cer scuze daca va supar cu cele spuse dar deontologia profesionala ma obliga sa va relatez aces caz. Si credeti-ma nu este singurul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu toti oamenii sunt sinceri cum sunteti dumneavoastra , Uitati-va sa vedeti reactiile cand nu sunteti de acord cu el.Uitati-va sa il vedeti fara emotie si fara sentiment, obiectiv. Vreti sa treceti la Islam din iubire pentru el ? Fiicele dumneavoastra vor avea dreptul de a invata de a practica orice meserie? Vreti sa purtati voalul islamic? Vreti sa fiti o persoana ascultatoare? Nu mai adaug alte intrebari. Fete din Europa pleaca in aceste tari pentru ca li se promite ca vor trai fericirea pe care au visat-o. Care e imaginea fericiri dumneavoastra si care e realitatea din aceste tari. De ce aceste tari au asa multi refugiati ? Chiar doresc sa imi raspundeti la aceste intrebari. Atentie mare sunt persoane care folosesc limbaj hipnotic. E posibil sa nu vedeti realitatea pentru ca sunteti sub influienta acestui limbaj hipnotic si limbaj comportamental hipnotic . Trezeste-te! Daca va iubeste de ce nu trece la crestinism? Cum va dati seama ca nu minte? Veti fi in tara lui si familia lui o straina. Mi se pare ca au si dreptul sa aiba cate neveste pot, de acest aspect nu sunt sigura, dar astept sa imi spuneti daca la ei legea condamna bigamia .NU va suparati ca va dau alt raspuns decat ati vrut, poate nu din intamplare ati ajuns pe acest forum, poate e timpul sa va treziti.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2019
route, utilizator
Bună. Eu am nu ma convertesc la islam nu.ma obliga sa o fac si nu o fac eu ma duc in tara lui doar pentru a ma casatori acolo pentru a participa toata familia lui dupa vom pleca eu locuiesc in Anglia si da il cunosc destul de bine de 4ani doar ca religia si familia nu sunt de acord de a locui impreuna fara casatorie si eu am retineri fata de arabi de tot ce inseamna dar nu toti sunt la fel am incercat sa vorbesc urat sa ma cert sa imi spun punctul de vedere dar tot nu ne am despărțit
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! In linkul de mai jos sunt informatii despre casatoria dintre un musulman si o crestina, sunt lucruri care v-ar putea lumina astfel incat sa luati decizia pe care sa nu o regretati. Plus articolul contine si raspunsul la intrebarea: "De ce" sotul musulman a luat copilul si a disparut, de ce a disparut iubirea ? pusa de Eclair . Raspunsul e pentru ca copiii nascuti din casatoria unui musulman cu o crestina sunt automat musulmani , apartin tatalui , inteleg ca mama e doar un surogat. Plus am gasit si raspuns la intrebarea mea :daca un barbat musulman poate avea mai multe sotii si raspunsul este ca DA poate, cu cat este mai instarit isi poate permite mai multe sotii. Inteleg ca la ei viitoarea sotie se cumpara si mi se pare ca suma este de 10 mii euro din cate am inteles din alte surse. [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2019
route, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fata draga, au mai fost cazuri ca cel al tau. Treaba ta, e viata ta. Ai tai vor suferi, si tu la fel....

Alte discuții în legătură

Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care ... resimadric resimadric Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care a crescut in Qatar. Familia lui este acolo, iar noi vrem sa locuim tot acolo la un moment dat. ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie tancu tancu Verisoara mea se afla in urmatoarea situatie: a fost abandonata de tatal ei la varsta de 2 ani, de atunci el nemaidand nici un semn de viata si fiind crescuta ... (vezi toată discuția)