avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Servicii reparatii auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Servicii reparatii auto

Buna,
Am urmatoarea problema: am dus masina in service cu o problema la cutia de viteze (automata). A fost pusa pe tester (am achitat contravaloarea constatarii) si s-a identificat de eroare de comunicare intre maneta si calculatorul cutiei. Tipul de la service a spus ca 99% este din cauza calculatorului, nu a manetei. Dupa ce a comandat un calculator si l-a programat a vazut ca problema nu s-a rezolvat si ca cel mai probabil este de la maneta, Acum trebuie sa iau masina si sa merg la alt service si mi s-a trimis ca trebuie sa platesc 1900 lei pentru programarea calculatorului si montat/demontat cutie... Este normal ca eu sa plec cu masina cum am adus-o si sa platesc in total 2000lei (cu constatare). Exista vreo lege pe care as putea sa o invoc in favoarea mea?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:48, 28 Mai 2019
Buna ziua, in situatia in care primiti de la dansii o solicitare scrisa privind achitarea acestei contravalori (comunicare factura, notificare, etc), trebuie sa formulati un raspuns prin care sa aratati ca dansii sunt in culpa fata de nerealizarea corespunzatoare a serviciului de constatare defectiune achitat de dvs. in baza caruia, la recomandarea dansilor s-a procedat la efectuarea unei reparatii nenecesare. In functie de documentele pe care le detineti si de situatia detaliata va trebui sa indicati textele de lege care sustin cele de mai sus impreuna cu dovezile corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara garantie ! nissan qashaqai franco_leon7 franco_leon7 Sant utilizatorul unui auto Nissan Qashaqai 1.6,benzina,lessing,am facut revizia la 30mii km cu un pret destul de mare (1200Ron) dar problemele au inceput ... (vezi toată discuția)
Imprumut ionut_printi ionut_printi Buna ziua. as dorii sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Am sa va povestec. Acum o luna am gasit o masina pe internet marca ROVER 75. Dupa mai multe ... (vezi toată discuția)
Am o masina in garantia oferita de producator. dealerul autorizat ... Pissedoff Pissedoff Am o masina in garantia oferita de producator. Dealerul autorizat imi factureaza diagnoza computerizata si update-ul software facut in urma unor reclamatii ... (vezi toată discuția)