avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... IMPRUMUT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

IMPRUMUT

Buna ziua. as dorii sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Am sa va povestec. Acum o luna am gasit o masina pe internet marca ROVER 75. Dupa mai multe discutii cu proprietarul am ajuns a o hotarare, si anume sa imi vanda masina in rate intr-un anumit fel. Masina era la 3200 de euro si avea cutia de viteze defecta. Proprietrul a fost de acord sa o vanda in rate, 400euro in 10 luni si sa repar eu cutia de viteze. zis si facut. Ne-am intalnit la cluj si am facut un contract de imprumut nelegalizat la notar, de mana cu 2 martori care prevedea ca mi-a imprumutat 4000 de euro si eu am girat cu masina . daca intr-o luna nu plateam imi lua masina. Asa zice contractul pe care l-am facut impreuna. Am adus masina din Zalau pe platforma. am cumparat piesa de la cutia de viteze , pe banii mei desigur si am pus piesa pe masina. Acum am avut surpriza dupa 2 saptamani ca masina avea sa aiba mult mai multe defectiuni grave la motor si avand in vedere ca piesele la Rover sunt enorm de scumpe m-ar fi costat enorm. L-am suna si i-am explicat ca nu pot sa-i dau banii pe o masina care necesita mai multe reparatii costisitoare decat preciza el la vanzarea masinii si sa vina sa isi ia masina de la mine si sa anulam contractul. Acum urmeaza partea rea: Domnul nu mai vrea masina, e si normal, e stricata, ci vrea banii sau altceva de valoarea masinii. Eu in afara de un televizor si un calculator nu am nimic pe numele meu, stau inca la parinti. Vrea sa ma dea in judecata. Ce poate sa imi faca? Este posibil sa obtina in urma procesului altceva in afara masinii pe care vreau sa io dau? Va reamintesc ca nu am nimic pe numele meu, nu am ce sa-i dau. Va rog sa ma ajutati sa dezleg acest mister si neintelegere in care fiecare se crede victima.X-(
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:44, 7 Decembrie 2009
Ati mentionat in vreun act defectiunea masinii in privinta cutiei de viteze? Se pare ca ati fost destul de naiv de nu ati verificat masina in service. Cel mult va poate lua masina....asa cum se mentioneaza in contract.
Era firesc sa consultati un mecanic pentru masina si un avocat cand ati semnat acte.
Buna ziua !
Daca va da in judecata va puteti apara printr- o cerere reconventionala( art.119 c.p.civ.) prin care solicitati rezilierea contractului si plata de daune, avand in vedere ca v- a asigurat ca numai cuti de viteze este problema functionarii masinii, iar fara aceasta nu ati putut sa o probati. Sper ca acest aspect al defectiunii cutiei de viteze este stipulata si in actul incheiat . Invocati ca proba acel act,factura cumpararii cutiei, martori si o constatare service autorizata.
Puteti angaja si un avocat .
Cu stima !
Din pacate nu am mentionat defectiunea in contract, am doar martori, dar asta nu ar fi cea mai mare problema pentru ca eu chiar vreau sa vina sa isi ia masina. Asta vroiam doar sa intreb , daca poate sa imi faca ceva rau in afara sa imi ia masina.
Daca lasati lucrurile sa evolueze fara sa luati masuri...se poate intampla sa obtina o hotarare prin care sa fiti obligat la plata sumei de 4000 de lei. Consultati un avocat in cazul in care sunteti chemat in judecata si aparati-va drepturile, pentru ca aveti dreptatea de partea dvs insa trebuie sa o dovediti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina stricata de mecanic in service letitiaq letitiaq Buna ziua, Acum 2 saptamani am lasa masina in serivce pentru a i se schimba uleiul de la cutia de viteze (e vorba de o masina automata). Cand am fost sa ... (vezi toată discuția)
Datorie ionut2011 ionut2011 Doresc niste raspunsuri la o problema. Am cumparat de la cineva o masina......si am cazutde acord sa o platesc in rate ....cate 500 euro pe luna. Am facut un ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini inmatricuoata in romania si vandute in germania C.Niculescu C.Niculescu Avand defectiuni majore la masina mea nu aveam alta solutie decat sa o dau acolo pe ori ce suma sa ppt ajunge axcasa reparatia cutiei de viteze ... (vezi toată discuția)