courvoisier a scris:
Da, numai ca avocatii sunt cum sunt!
Avocații sunt precum și-i caută oamenii și îi mai și găsesc.
Iertare pentru acest început abrupt. Este plin forumul de văitături. Iar eu mă întreb adeseori: cum și-or fi găsit oamenii aceștia avocatul. S-au împiedicat de el pe drum sau cum?
Căci, bunăoară, eu scriu de ani buni pe forumul acesta și nu s-a plâns nimeni că nu m-ar fi găsit; nu s-a îngrijorat nimeni că n-aș ajunge moartă-copată la vreun termen sau altele asemenea.
Ca orice pădure, este plină și profesia noastră de uscături.
Dar nu este corect ca, împiedicându-se unii de asemenea „confrați”, să extindă la întreaga profesie.
În partea a doua a postării dvs. vorbiți despre doi avocați care, într-un fel sau altul, v-au spus că nu mai am cum să scotă haute couture din materialul prost croit până ați dat de ei.
Și ce ați fi vrut? Ați fi vrut să vă spună: daaaa. Ați fi frut să vă ia un onorariu pentru reprezentare și în final să vă spună: s-a rezolvat, nu se poate?
Ce căutați de fapt? Căutați un avocat care să meargă la următorul termen ... câine surd la vânătoare? Să se dumirească pe drum? Să vă promită că merge în instanță inainte de a avea habar despre ce e vorba în dosarul dvs? Nu-i, oare, firesc să vrea să știe ce s-a întâmplat în dosarul dvs. până în acest moment?
Aș fi fost bogată dacă în ultimii 20 de ani aș fi pus pariu cu aceeia cărora eu le-am spus că nu au șanse, iar s-au dus la alții... promitenți de „marea cu sarea”. Ca să afle după o lungă cheltuială, exact ce le spusesem eu dintru început.
E vina creierului nostru. În clipa în care află că există și zero virgula % sanșe să nu fie totul chiar perfect, el vede pericol. De ce? I-a fost mult mai bine să se înșele când vedea frunza mișcându-se în tufiș. Creierul lua cea mai bună decizie, înainte să se întrebe cine mișcă frunza. O fi leul, o fi vântul? Mai bine să se fi înșelat de o mie de ori...
Dar astăzi? Nu vi se pare nimic în neregulă când cineva vă dă 100% sanse de câștig?
Când oamenii îi cer unui avocat să le spună ce șanse au, înainte ca avocatul să fi aflat măcar o parte semnificativă din poveste, mă întreb cum de nu realizează că-l caută exact pe acela care să-i mintă frumos.