Locuiesc intr-o casa aflata in aceeasi curte cu a unui vecin. Casa a avut un singur proprietar care a vandut catre 2 familii. Intrari separate in case. Teren in indiviziune, intrare comuna in curte. Noi avem in acte 100 mp cu constructie(58mp 2 camere parter) vecinul are 200 mp cu constructie (160 mp demisol+etaj)Casele sunt unite pe un perete. La cadastru pe care il facem in comun, fara iesirea din indiviziune ni s-a cerut onorariu cadastrist 1500 lei. Cum impartim suma cu vecinul 50%...50% sau e corect cum cred eu la mp teren: noi 500 lei pt 100 mp si vecinul 1000 lei la 200 mp?
Multumesc
O intelegere amiabila este de preferat, in ideea ca veti convietui in continuare, impreuna si aceasta prima "impartire" sa nu duca la divergente inutile.
Dupa parerea mea, fiind vorba de o constructie comuna, plata rezonabila este 50-50 %.
Ganditi-va cand negociati in ideea ca se va pune aceeasi problema de costuri la consumul de curent electric, gaze, apa rece, apa calda, evacuare gunoi menajer, canalizare, etc.